crop

Βακαλάος φιλέτο με μεσογειακό πανάρισμα και σαλάτα πλιγούρι


Μάθετε περισσότερα
Ολόκληρο φιλέτο βακαλάου

Φυσικό πανάρισμα, χωρίς πρόσθετα και συντηρητικά

Τέλειο στο φούρνο.

Χρόνος μαγειρέματος:

Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 91 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
10 λεπτά


Μερίδες:

Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 110 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
2


Εκτύπωση

Υλικά:

250γρ βακαλάο φιλέτο με μεσογειακό πανάρισμα Kallimanis

Για τη σαλάτα:
2 φλιτζάνια του τσαγιού πλιγούρι
4 ντομάτες κομμένες σε κύβους (χωρίς το φλούδι)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 ματσάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
2-3 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
Χυμό από ένα λεμόνι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ρίγανη

Εκτέλεση:


Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 174 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Πλένετε το πλιγούρι και το βάζετε σε ένα βαθύ μπολ με 3 φλιτζάνια του τσαγιού νερό να μουσκέψει, για περίπου μισή ώρα. Στη συνέχεια το σουρώνετε και το τοποθετείτε στο ίδιο μπολ.

Ξεφλουδίζετε και κόβετε τις ντομάτες σε μικρούς κύβους. Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια το μαϊντανό και το δυόσμο.
Βάζετε τα υλικά αυτά μαζί με το πλιγούρι και προσθέτετε το λάδι το χυμό λεμονιού και τα μπαχαρικά.
Ανακατεύετε καλά το μείγμα και το αφήνετε στην άκρη για 10 λεπτά ακόμα ώστε να απορροφήσει το πλιγούρι όλα τα υγρά και να πάρει τα αρώματα τους.

Ψήνετε τα φιλέτα βακαλάου, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σερβίρετε σε ένα πιάτο τα φιλέτα με τη σαλάτα πλιγουριού.

(Με την υπογραφή της Chef Παναγιώτας Μήτσιου-Πολυχρονίδου)