glaukosragou

Φέτες γλαυκού ραγού


Χρόνος μαγειρέματος:
45 λεπτά

Μερίδες:
4


Εκτύπωση

Υλικά:

• 900γρ Γλαυκός σε φέτες
• 2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
• 4 ώριμες ντομάτες κομμένες σε χονδρές φέτες
• 4 πατάτες κομμένες σε ροδέλες
• 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες
• 2 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
• 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
• 2 φύλλα δάφνης
• ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
• ½ φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
• 1 φλιτζάνι νερό
• αλάτι, πιπέρι
• 1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Προετοιμασία:

Βγάλτε τις φέτες γλαυκού από τη συσκευασία και βάλτε τα σε τρυπητό σκεύος, πάνω από ένα βαθύ μπολ, το οποίο θα μαζεύει τα υγρά. Σκεπάστε το σκεύος με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα και τοποθετήστε το στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου. Οι φέτες γλαυκού έχουν αποψυχθεί μόλις αποκτήσουν τη σχετική ελαστικότητά τους.

Εκτέλεση:

Πλένετε και στεγνώνετε τις φέτες γλαυκού με χαρτί κουζίνας και τις αλατοπιπερώνετε.

Αναμειγνύετε τα λαχανικά σε μεγάλο μπολ. Στρώνετε τα μισά σε πλατιά και βαθιά κατσαρόλα, τα πασπαλίζετε με το μισό μαϊντανό και τους ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και το ένα φύλλο δάφνης.

Αναμιγνύετε το μισό ελαιόλαδο με το κρασί και περιχύνετε τη στρώση των λαχανικών με το μισό μείγμα. Στρώνετε τις φέτες του γλαυκού πάνω στα λαχανικά και τις σκεπάζετε με τα υπόλοιπα λαχανικά, προσθέτοντας μετά τον υπόλοιπο μαϊντανό, το δεύτερο φύλλο δάφνης, το μοσχοκάρυδο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Προσθέτετε το νερό και βράζετε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά για 40΄-45΄, με την κατσαρόλα ανοιχτή. Κατά διαστήματα ανακινείτε την κατσαρόλα για να πάει παντού ο ζωμός.

Σερβίρετε το φαγητό ζεστό και συνοδέψτε το με τραγανό χωριάτικο ψωμί.