
Γλώσσα φιλέτο με σπανακόρυζο

Μάθετε περισσότερα
Χωρίς πρόσθετα ή συντηρητικά
Όλη η φρεσκάδα της θάλασσας και η θρεπτική αξία του ψαριού
|
Χρόνος μαγειρέματος: Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 91 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79 35 λεπτά Μερίδες: Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 110 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79 4
Εκτύπωση
|
Υλικά:• 700 γρ. φιλέτα γλώσσας |
Προετοιμασία:
Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 158 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Βγάλτε τα φιλέτα γλώσσας από τη συσκευασία και βάλτε τα σε τρυπητό σκεύος, πάνω από ένα βαθύ μπολ, το οποίο θα μαζεύει τα υγρά.
Σκεπάστε το σκεύος με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα και τοποθετήστε το στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου. Τα φιλέτα γλώσσας έχουν αποψυχθεί μόλις αποκτήσουν τη σχετική ελαστικότητά τους.
Εκτέλεση:
Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 174 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Ξεπλένετε τα φιλέτα γλώσσας και τα στεγνώνετε καλά σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Ετοιμάζετε το σπανακόρυζο: βράζετε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του, το παγώνετε σε κρύο νερό και το σουρώνετε αμέσως.
Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το πράσο μαζί με το φρέσκο κρεμμυδάκι μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτετε το σκόρδο και το σπανάκι και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 3 λεπτά ακόμα και σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε το νερό, χαμηλώνετε τη φωτιά και αλατοπιπερώνετε.
Ρίχνετε το ρύζι, το χυμό λεμονιού και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Λίγο πριν πιεί όλα τα υγρά, προσθέτετε τον άνηθο, ανακατεύετε καλά, αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τη σκεπάζετε.
Ετοιμάζετε το ψάρι: σε ένα μπλέντερ προσθέτετε όλα τα υλικά της σάλτσας και τα χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνετε τη σάλτσα σε ένα ταψί και τοποθετείτε μέσα τα φιλέτα γυρίζοντας και από τις δύο μεριές. Αλατίζετε ελαφρά από πάνω και τοποθετείτε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο. Ψήνετε στους 180°C για 15 λεπτά.
Σερβίρετε τα φιλέτα γλώσσας με το σπανακόρυζο και περιχύνετε με τη σάλτσα ψαριού.
