
Ρολάκια γλώσσας με σπαγγέτι λαχανικών

Μάθετε περισσότερα
Χωρίς πρόσθετα ή συντηρητικά
Όλη η φρεσκάδα της θάλασσας και η θρεπτική αξία του ψαριού
|
Χρόνος μαγειρέματος: Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 91 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79 20 λεπτά Μερίδες: Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 110 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79 4
Εκτύπωση
|
Υλικά:• 700γρ φιλέτα γλώσσας |
Προετοιμασία:
Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 158 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Βγάλτε τα φιλέτα γλώσσας από τη συσκευασία και βάλτε τα σε τρυπητό σκεύος, πάνω από ένα βαθύ μπολ, το οποίο θα μαζεύει τα υγρά. Σκεπάστε το σκεύος με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα και τοποθετήστε το στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου. Τα φιλέτα γλώσσας έχουν αποψυχθεί μόλις αποκτήσουν τη σχετική ελαστικότητά τους.
Εκτέλεση:
Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 174 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Ξεπλένετε τα φιλέτα γλώσσας και τα στεγνώνετε καλά σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Αλατίζετε ελαφρά τα φιλέτα και από τις δύο μεριές και τα αφήνετε στην άκρη να τραβήξουν το αλάτι.
Ετοιμάζετε τα λαχανικά: Σε μπόλικο νερό που βράζει προσθέτετε το αλάτι και κατόπιν το καρότο. Μετά από λίγο προσθέτετε το κολοκυθάκι και συνεχίζετε να βράζετε για 2’ ακόμα. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά. Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το άνηθο μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι. Προσθέτετε τα λαχανικά και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2’ περίπου. Τέλος τα περιχύνετε με το μπαλσάμικο, αλατίζετε ελαφρά και αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά.
Ετοιμάζετε τα φιλέτα: Σε ένα μπλέντερ χτυπάτε όλα τα υλικά για τη σάλτσα του ψαριού μέχρι να ομογενοποιηθούν. Απλώνετε σε ένα βαθύ ταψί τη σάλτσα και βουτάτε μέσα τα φιλέτα από τις δύο πλευρές, κατόπιν τα τυλίγετε σε ρολάκια ξεκινώντας από την ουρά και πιάνοντάς τα με οδοντογλυφίδες. Τα τοποθετείτε προσεκτικά μέσα στο ταψί με τη σάλτσα και τα περιχύνετε με το λαδολέμονο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C - 200°C για 10 λεπτά περίπου.
Σερβίρετε σε ρηχό πιάτο τοποθετώντας τα ρολάκια προσεκτικά (αφού έχετε αφαιρέσει τις οδοντογλυφίδες) και τα λαχανικά. Περιχύνετε το ψάρι και τα λαχανικά με τη σάλτσα του ταψιού.
