Τηγανητά μπαρμπούνια

Μπαρμπούνι τηγανητό με χόρτα


Χρόνος μαγειρέματος:

Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 91 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
30 λεπτά


Μερίδες:

Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 110 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
4


Εκτύπωση

Υλικά:

• 600 γρ. μπαρμπούνι ολόκληρο
• 1 ½ κιλό χόρτα (αρμυρίδα ή βλήτα)
• Σκληρό αλεύρι για το αλεύρωμα
• Ελαιόλαδο

Για τη μαρινάδα των χόρτων:

• 2 μεγάλες ντομάτες (450γρ.) περασμένες στον τρίφτη
• 85 γρ. ελαιόλαδο
• 3 κουτ. γλυκού αλάτι
• 1 κουτ. γλυκού πιπέρι
• 2 κουτ. γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο

Προετοιμασία:


Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 158 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Βγάλτε τα μπαρμπούνια από τη συσκευασία και βάλτε τα σε τρυπητό σκεύος, πάνω από ένα βαθύ μπολ, το οποίο θα μαζεύει τα υγρά.

Σκεπάστε το σκεύος με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα και τοποθετήστε το στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου. Τα μπαρμπούνια έχουν αποψυχθεί μόλις αποκτήσουν τη σχετική ελαστικότητά τους.

Εκτέλεση:


Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 174 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Καθαρίζετε τα μπαρμπούνια εσωτερικά και βγάζετε τα λέπια τους. Τα ξεπλένετε και τα αφήνετε να στραγγίξουν.

Ετοιμάζετε τα χόρτα: Επειδή η αρμυρίδα χρειάζεται ξεπίκρισμα, ξεκινήστε να βράζετε νερό σε δύο κατσαρόλες. Αλατίζετε το νερό και ρίχνετε τα χόρτα στην πρώτη κατσαρόλα. Τα αφήνετε να βράσουν για 5 λεπτά, τα σουρώνετε και τα ρίχνετε απευθείας στην 2η κατσαρόλα. Τα βράζετε για 3 λεπτά ακόμα και κατόπιν τα κρυώνετε σε κρύο νερό και τα σουρώνετε. Τα πιέζετε ελαφρώς να βγάλουν τα υγρά τους και τα ξεμπερδεύετε με απαλές κινήσεις.

Ετοιμάζετε τη μαρινάδα: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά της μαρινάδας. Κατόπιν ρίχνετε μέσα τα χόρτα και ανακατεύετε προσεκτικά να πάει παντού η σάλτσα.

Τέλος ετοιμάζετε τα ψάρια: Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι. Αλευρώνετε τα ψάρια καλά και από τις δύο μεριές, τα τινάζετε να φύγει η περιττή ποσότητα αλευριού και τα βάζετε ένα – ένα στο τηγάνι.

Τα γυρίζετε μία φορά.

Μόλις πάρουν ένα χρυσό χρώμα τα αποσύρετε από τη φωτιά.

Σερβίρετε αμέσως συνοδεύοντας με τα χόρτα.

Tips:


Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 179 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Προαιρετικά, για πιο ευχάριστο άρωμα, μπορείτε να πασπαλίσετε τα τηγανητά μπαρμπούνια με λίγο εστραγκόν όσο είναι ζεστά.