
Ανάμεικτα θαλασσινά με ρύζι
Χρόνος μαγειρέματος: Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 91 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79 20 λεπτά Μερίδες: Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 110 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79 4 ![]() |
Υλικά:• 300 γρ. ανάμεικτα θαλασσινά (καλαμάρια, μύδια, γαρίδες) |
Προετοιμασία:
Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 158 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Βγάλτε τα ανάμεικτα θαλασσινά από τη συσκευασία και βάλτε τα σε τρυπητό σκεύος, πάνω από ένα βαθύ μπολ, το οποίο θα μαζεύει τα υγρά.
Σκεπάστε το σκεύος με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα και τοποθετήστε το στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου. Τα θαλασσινά έχουν αποψυχθεί μόλις αποκτήσουν τη σχετική ελαστικότητά τους.
Εκτέλεση:
Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 174 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Ετοιμάζετε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του, μειώνοντας τον χρόνο που ορίζει κατά 2 λεπτά, το παγώνετε και το σουρώνετε αμέσως.
Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και το πράσο μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτετε τα θαλασσινά και ανακατεύετε για 2 λεπτά. Κατόπιν ρίχνετε το σκόρδο και το εστραγκόν. Σβήνετε με το κρασί, αλατοπιπερώνετε και μετά από 2 λεπτά αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέτετε τη λιαστή ντομάτα, τις ελιές και τον άνηθο, ανακατεύοντας με προσοχή. Ξαναβάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά συνεχίζοντας το μαγείρεμα για 2 λεπτά ακόμα.
Αποσύρετε από τη φωτιά την κατσαρόλα, προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού και σερβίρετε αμέσως.