fish0292

Βακαλάος κρεμμυδάτος φούρνου


Μάθετε περισσότερα
Φιλέτα από το εκλεκτό είδος Gadus Morhua (Cod)

Χωρίς πρόσθετα ή συντηρητικά

Με 2% αλάτι, ιδανικός για βακαλάο σκορδαλιά

Χρόνος μαγειρέματος:

Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 91 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
30 λεπτά


Μερίδες:

Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 110 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
4


Εκτύπωση

Υλικά:

700γρ Βακαλάο φιλέτο ξαλμυρισμένος
1000 γρ κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουτ. της σούπας πολτό τομάτας
1 φύλλο δάφνης
1/2 κουτί τοματάκια κονκασέ
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Προετοιμασία:


Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 158 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Βγάλτε τα φιλέτα βακαλάου από τη συσκευασία και βάλτε τα σε τρυπητό σκεύος, πάνω από ένα βαθύ μπολ, το οποίο θα μαζεύει τα υγρά.
Σκεπάστε το σκεύος με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα και τοποθετήστε το στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου. Τα φιλέτα έχουν αποψυχθεί μόλις αποκτήσουν τη σχετική ελαστικότητά τους.

Εκτέλεση:


Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 174 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Ξεπλένετε τα φιλέτα και τα στραγγίζετε καλά σε τρυπητό σκεύος.
Σοτάρετε σε μία κατσαρόλα τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν.
Προσθέτετε το σκόρδο, τα τοματάκια κονκασέ, τη δάφνη, τον πολτό, αλάτι και πιπέρι και αφήνετε να βράσουν για 15-20 λεπτά.
Το βγάζετε από τη φωτιά όταν δείτε πως έχει δέσει ελαφρώς η σάλτσα.

Απλώνετε τα φιλέτα βακαλάου σε ένα λαδωμένο ταψί και περιχύνετε με τη σάλτσα.
Τοποθετείτε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180̊.
Ψήνετε για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του φαγητού.
Σερβίρετε ζεστό.

Tips:


Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 179 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Μπορείτε να το σερβίρετε με χόρτα ή πουρέ πατάτας

(Με την υπογραφή της Chef Παναγιώτας Μήτσιου-Πολυχρονίδου)