Βακαλάος με κουρκούτι στο τηγάνι

Βακαλάος με κουρκούτι στο τηγάνι


Μάθετε περισσότερα
Φιλέτα από το εκλεκτό είδος Gadus Morhua (Cod)

Χωρίς πρόσθετα ή συντηρητικά

Με 2% αλάτι, ιδανικός για βακαλάο σκορδαλιά

Χρόνος μαγειρέματος:

Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 91 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
15 λεπτά


Μερίδες:

Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 110 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
2


Εκτύπωση

Υλικά:

• 400 γρ. βακαλάος φιλέτο με δέρμα

Για το κουρκούτι:

• 2 κουτάκια μπύρας (660ml)
• 130 γρ. corn flower
• 300 γρ. αλεύρι σκληρό

Προετοιμασία:


Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 158 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Βγάλτε τα φιλέτα βακαλάου από τη συσκευασία και βάλτε τα σε τρυπητό σκεύος, πάνω από ένα βαθύ μπολ, το οποίο θα μαζεύει τα υγρά.

Σκεπάστε το σκεύος με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα και τοποθετήστε το στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου. Τα φιλέτα έχουν αποψυχθεί μόλις αποκτήσουν τη σχετική ελαστικότητά τους.

Εκτέλεση:


Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 174 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Ξεπλένετε τα φιλέτα και τα στραγγίζετε καλά σε τρυπητό σκεύος.

Σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας στεγνώνετε τα φιλέτα από την υγρασία τους ταμποναριστά και τα αλατίζετε ελαφρώς.

Ετοιμάζετε το κουρκούτι: Σε βαθύ μπολ ανακατεύετε καλά τη μπύρα, το corn flower και το αλεύρι μέχρι να πετύχετε έναν λείο χυλό.

Βουτήξτε τα φιλέτα στο κουρκούτι ένα – ένα αφήνοντας το περιττή ποσότητα να στάξει μέσα στο μπολ.

Σε καυτό λάδι, τηγανίζετε τα φιλέτα μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσό χρώμα. Γυρίζετε μία φορά.

Σερβίρετε με χόρτα ή την παραδοσιακή σκορδαλιά.