
Βακαλάος με κουρκούτι στο τηγάνι

Μάθετε περισσότερα
Χωρίς πρόσθετα ή συντηρητικά
Με 2% αλάτι, ιδανικός για βακαλάο σκορδαλιά
Χρόνος μαγειρέματος: Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 91 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79 15 λεπτά Μερίδες: Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 110 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79 2 ![]() |
Υλικά:• 400 γρ. βακαλάος φιλέτο με δέρμα |
Προετοιμασία:
Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 158 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Βγάλτε τα φιλέτα βακαλάου από τη συσκευασία και βάλτε τα σε τρυπητό σκεύος, πάνω από ένα βαθύ μπολ, το οποίο θα μαζεύει τα υγρά.
Σκεπάστε το σκεύος με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα και τοποθετήστε το στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου. Τα φιλέτα έχουν αποψυχθεί μόλις αποκτήσουν τη σχετική ελαστικότητά τους.
Εκτέλεση:
Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 174 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Ξεπλένετε τα φιλέτα και τα στραγγίζετε καλά σε τρυπητό σκεύος.
Σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας στεγνώνετε τα φιλέτα από την υγρασία τους ταμποναριστά και τα αλατίζετε ελαφρώς.
Ετοιμάζετε το κουρκούτι: Σε βαθύ μπολ ανακατεύετε καλά τη μπύρα, το corn flower και το αλεύρι μέχρι να πετύχετε έναν λείο χυλό.
Βουτήξτε τα φιλέτα στο κουρκούτι ένα – ένα αφήνοντας το περιττή ποσότητα να στάξει μέσα στο μπολ.
Σε καυτό λάδι, τηγανίζετε τα φιλέτα μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσό χρώμα. Γυρίζετε μία φορά.
Σερβίρετε με χόρτα ή την παραδοσιακή σκορδαλιά.