
Βακαλάος με πρασόρυζο

Μάθετε περισσότερα
Χωρίς πρόσθετα ή συντηρητικά
Όλη η φρεσκάδα της θάλασσας και η θρεπτική αξία του ψαριού
Χρόνος μαγειρέματος: Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 91 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79 30 λεπτά Μερίδες: Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 110 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79 4 ![]() |
Υλικά:• 700 γρ. βακαλάος φιλέτο |
Προετοιμασία:
Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 158 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Βγάλτε τα φιλέτα βακαλάου από τη συσκευασία και βάλτε τα σε τρυπητό σκεύος, πάνω από ένα βαθύ μπολ, το οποίο θα μαζεύει τα υγρά.
Σκεπάστε το σκεύος με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα και τοποθετήστε το στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου. Τα φιλέτα έχουν αποψυχθεί μόλις αποκτήσουν τη σχετική ελαστικότητά τους.
Εκτέλεση:
Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 174 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Ξεπλένετε τα φιλέτα και τα στραγγίζετε καλά σε τρυπητό σκεύος. Αλατίζετε ελαφρά τα φιλέτα και από τις δυο μεριές και τα αφήνετε στην άκρη να τραβήξουν το αλάτι.
Ετοιμάζετε το πρασόρυζο: Βράζετε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του, το παγώνετε και το σουρώνετε αμέσως. Σε βαθιά κατσαρόλα σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το πράσο μέχρι να γυαλίσουν και προσθέτετε το ρύζι. Χαμηλώνετε τη φωτιά, προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι, το χυμό λεμονιού και τον άνηθο. Βράζετε για 2 λεπτά ανακατεύοντας συχνά και αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Ετοιμάζετε τα φιλέτα: Σε ένα μπλέντερ χτυπάτε όλα τα υλικά για τη σάλτσα του ψαριού, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σε ένα ταψί, ρίχνετε τη σάλτσα, βουτάτε μέσα τα φιλέτα και από τις δύο μεριές και ψήνετε στους 180°C για 10 λεπτά.
Σερβίρετε τα φιλέτα στα πιάτα, περιχύνοντάς τα με τη σάλτσα του ψαριού και συνοδεύετε με το πρασόρυζο.