crop

Βακαλάος με σάλτσα πικάντικη


Μάθετε περισσότερα
Φιλέτα από το εκλεκτό είδος Gadus Morhua (Cod)

Χωρίς πρόσθετα ή συντηρητικά

Με 2% αλάτι, ιδανικός για βακαλάο σκορδαλιά

Χρόνος μαγειρέματος:

Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 91 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
30 λεπτά


Μερίδες:

Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 110 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
4


Εκτύπωση

Υλικά:

700γρ Βακαλάο φιλέτο ξαλμυρισμένος
50 ml ελαιόλαδο (ή 10 κουτ. της σούπας)
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 -2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουτ. της σούπας πολτό τομάτας
1 κουτί τοματάκια κονκασε
2 φύλλα δάφνης
1 κουτ. του γλυκού πάπρικα καυτερή
αλάτι, φρεσκοτριμμο πιπέρι, ρίγανη

Προετοιμασία:


Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 158 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Βγάλτε τα φιλέτα βακαλάου από τη συσκευασία και βάλτε τα σε τρυπητό σκεύος, πάνω από ένα βαθύ μπολ, το οποίο θα μαζεύει τα υγρά.
Σκεπάστε το σκεύος με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα και τοποθετήστε το στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου. Τα φιλέτα έχουν αποψυχθεί μόλις αποκτήσουν τη σχετική ελαστικότητά τους.

Εκτέλεση:


Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 174 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Ξεπλένετε τα φιλέτα και τα στραγγίζετε καλά σε τρυπητό σκεύος.
Σε κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι και την πιπεριά.
Αφού μαραθούν, προσθέτετε το σκόρδο, τα τοματάκια, τον πολτό τομάτας, τη δάφνη, την πάπρικα (ανάλογα με το γούστο σας), αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνετε να βράσουν για 7με 10 λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέτετε τα φιλέτα βακαλάου και αφήνετε να ψηθούν μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.
Σερβίρετε αμέσως.

Tips:


Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 179 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Σερβίρετε με πατάτες, κριθαράκι ή χόρτα.

(Με την υπογραφή της Chef Παναγιώτας Μήτσιου-Πολυχρονίδου)