
Βακαλάος μπριάμ

Μάθετε περισσότερα
Καταψύχεται πάνω στο πλοίο τη στιγμή που αλιεύεται
Αναλλοίωτη φρεσκάδα και θρεπτική αξία
Χρόνος μαγειρέματος: Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 91 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79 30 λεπτά Μερίδες: Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 110 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79 4 ![]() |
Υλικά:• 700 γρ. βακαλάος ολόκληρος χωρίς κεφάλι |
Προετοιμασία:
Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 158 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Βγάλτε τo βακαλάο από τη συσκευασία και βάλτε το σε τρυπητό σκεύος, πάνω από ένα βαθύ μπολ, το οποίο θα μαζεύει τα υγρά.
Σκεπάστε το σκεύος με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα και τοποθετήστε το στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου. O βακαλάος έχει αποψυχθεί μόλις αποκτήσει τη σχετική ελαστικότητά του.
Εκτέλεση:
Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 174 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Ξελεπιάζετε τον βακαλάο και κατά μήκος της κοιλιάς κάνετε μία τομή. Ξεπλένετε καλά το ψάρι, το στραγγίζετε, το αλατίζετε ελαφρώς και το αφήνετε στην άκρη να τραβήξει το αλάτι.
Σε μια βαθιά κατσαρόλα σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι για 2 λεπτά περίπου. Χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε τα καρότα και τις πατάτες, ανακατεύοντας συχνά.
Μετά από περίπου 3 λεπτά προσθέτετε το πράσο και τα κολοκυθάκια, εξακολουθώντας να ανακατεύετε προσεκτικά. Συνεχίζετε το βράσιμο για 2 λεπτά ακόμα.
Προσθέτετε την ψιλοκομμένη ντομάτα, το νερό, το ζωμό λαχανικών, το δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 10 λεπτά περίπου.
Με απαλές κινήσεις τοποθετείτε τα ψάρια στην κατσαρόλα και σκεπάζετε ξανά, συνεχίζοντας το βράσιμο για ακόμα 10 λεπτά περίπου. Ανακατεύετε σε τακτά χρονικά διαστήματα με απαλές κινήσεις για να μην διαλυθεί το ψάρι. Αποσύρετε από τη φωτιά μόλις τα λαχανικά είναι έτοιμα και σερβίρετε αμέσως.
Tips:
Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 179 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
• Ανάλογα με το μέγεθος του βακαλάου μπορεί να χρειαστεί να το τεμαχίσετε σε ρολά για να μαγειρευτεί πιο εύκολα.
• Αν δεν σερβίρετε αμέσως το φαγητό καλό θα ήταν να αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά 2 λεπτά νωρίτερα συμπληρώνοντας τον χρόνο τη στιγμή που θα το ξαναζεστάνετε.