crop

Βακαλάος ρολό φιλέτο με κάπαρη και σάλτσα μουστάρδας


Μάθετε περισσότερα
100% φιλέτο βακαλάου από την οικογένεια Merluccidae

Καταψύχεται πάνω στο πλοίο τη στιγμή που αλιεύεται

Χωρίς πρόσθετα ή συντηρητικά

Χρόνος μαγειρέματος:

Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 91 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
25 λεπτά


Μερίδες:

Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 110 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
4


Εκτύπωση

Υλικά:

800γρ βακαλάο φιλέτο ρολό
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
2 κολοκύθια, κομμένα σε φέτες
1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε ροδέλες
200ml κρασί λευκό, ξηρό
100ml ελαιόλαδο
1κουτ. του γλυκού μουστάρδα
1κουτ. της σούπας κάπαρη
1κουτ. της σούπας άνηθο

Προετοιμασία:


Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 158 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Βγάλτε τα φιλέτα βακαλάου από τη συσκευασία και βάλτε τα σε τρυπητό σκεύος, πάνω από ένα βαθύ μπολ, το οποίο θα μαζεύει τα υγρά.
Σκεπάστε το σκεύος με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα και τοποθετήστε το στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου.
Tα φιλέτα έχουν αποψυχθεί μόλις αποκτήσουν τη σχετική ελαστικότητά τους.

Εκτέλεση:


Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 174 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Ξεπλένετε απαλά τα ρολά και τα τοποθετείτε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί η υγρασία τους .

Βάζετε σε μία φαρδιά κατσαρόλα λίγο λάδι και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια, τα κολοκύθια και την πιπεριά.
Μόλις μαραθούν τα σβήνετε με το κρασί.
Στη συνέχεια προσθέτετε τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και τα ρολά βακαλάο.
Τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 15-20 λεπτά.

Κλείνοντας το μάτι προσθέτετε την κάπαρη και τον άνηθο.
Ανακατεύετε με απαλές κινήσεις και το κατεβάζετε από τη φωτιά.

Tips:


Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 179 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Θα μπορούσατε να το συνοδέψετε ιδανικά με ρύζι ή πουρέ πατάτας

(Με την υπογραφή της Chef Παναγιώτας Μήτσιου-Πολυχρονίδου)