Βακαλάος σκορδαλιά

Βακαλάος σκορδαλιά


Μάθετε περισσότερα
Φιλέτα από το εκλεκτό είδος Gadus Morhua (Cod)

Χωρίς πρόσθετα ή συντηρητικά

Με 2% αλάτι, ιδανικός για βακαλάο σκορδαλιά

Χρόνος μαγειρέματος:

Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 91 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
45 λεπτά


Μερίδες:

Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 110 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
4


Εκτύπωση

Υλικά:

• 700 γρ. βακαλάος φιλέτο ξαλμυρισμένος
• 800 γρ. πατάτες καθαρισμένες
• 8 σκελίδες σκόρδο
• ½ κουτ. γλυκού πιπέρι
• 2 κουτ. γλυκού αλάτι
• 1 κουτ. σούπας εστραγκόν αποξηραμένο (ή 1 κουτ. σούπας ξύσμα lime)
• ½ κόκκος μοσχοκάρυδο τριμμένο
• 20 γρ. χυμός λεμονιού
• 100 γρ. μαργαρίνη
• Λίγο λευκό αλεύρι (τύπου σκληρό) για το πανάρισμα

Προετοιμασία:


Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 158 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Βγάλτε τα φιλέτα βακαλάου από τη συσκευασία και βάλτε τα σε τρυπητό σκεύος, πάνω από ένα βαθύ μπολ, το οποίο θα μαζεύει τα υγρά.

Σκεπάστε το σκεύος με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα και τοποθετήστε το στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου. Τα φιλέτα έχουν αποψυχθεί μόλις αποκτήσουν τη σχετική ελαστικότητά τους.

Εκτέλεση:


Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 174 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Ξεπλένετε τα φιλέτα και τα στραγγίζετε καλά σε τρυπητό σκεύος.

Ετοιμάζετε τη σκορδαλιά: σε μπόλικο νερό που βράζει βάζετε 1 κουτ. σούπας αλάτι και κατόπιν προσθέτετε τις πατάτες. Βράζετε για 22 λεπτά περίπου και προσθέτετε τα σκόρδα. Συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να γίνουν οι πατάτες.

Σε ένα μπλέντερ λιώνετε τις πατάτες μαζί με το σκόρδο, χωρίς να τα στραγγίξετε ιδιαίτερα από τα νερά τους, για να μην σφίξουν. Προσθέτετε το πιπέρι, το αλάτι, το εστραγκόν, το μοσχοκάρυδο και το χυμό λεμονιού και ανακατεύετε πολύ καλά. Στο τέλος προσθέτετε τη μαργαρίνη και ανακατεύετε μέχρι να πετύχετε ένα κρεμώδες μείγμα.

Ετοιμάζετε τα φιλέτα: περνάτε τα καλά στραγγισμένα φιλέτα από το αλεύρι, καλύπτοντας όλες τις επιφάνειες, και στη συνέχεια τηγανίζετε σε καυτό λάδι. Γυρίζετε τα φιλέτα προσεκτικά να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές και τα τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί.

Σερβίρετε τα φιλέτα και συνοδεύετε με τη σκορδαλιά πασπαλίζοντας αν θέλετε με λίγη γλυκιά πάπρικα.

Tips:


Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 179 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Εναλλακτικά μπορείτε να περάσετε τα φιλέτα από κουρκούτι μπύρας και να τα τηγανίσετε. Για το συγκεκριμένο πανάρισμα θα χρειαστείτε 1 κουτάκι μπύρας (330ml) και 100 γρ. μίγμα παναρίσματος. Χτυπάτε τα δύο υλικά μέχρι να γίνουν χυλός, πανάρετε τα φιλέτα και τηγανίζετε σε καυτό λάδι.