

Βακαλάος aioli φούρνου

Μάθετε περισσότερα
Χωρίς πρόσθετα ή συντηρητικά
Με 2% αλάτι, ιδανικός για βακαλάο σκορδαλιά
Χρόνος μαγειρέματος: Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 91 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79 55 λεπτά Μερίδες: Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 110 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79 4 ![]() |
Υλικά:700 γρ. βακαλάος ξαλμυρισμένος Kallimanis |
Προετοιμασία:
Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 158 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Βγάζουμε τα φιλέτα βακαλάου από τη συσκευασία και τα βάζουμε σε τρυπητό σκεύος, πάνω από ένα βαθύ μπολ, το οποίο θα μαζεύει τα υγρά.
Σκεπάζουμε το σκεύος με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα και το τοποθετούμε στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου.
Τα φιλέτα έχουν αποψυχθεί μόλις αποκτήσουν τη σχετική ελαστικότητά τους.
Εκτέλεση:
Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 174 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Για το aioli: Στρώνουμε σε ένα ταψί το χοντρό αλάτι, τοποθετούμε πάνω τις πατάτες, αφού τις πλύνουμε καλά, με την φλούδα για να αλατιστούν όσο ψήνονται και ψήνουμε στο φούρνο για 45’, στους 180 βαθμούς.
Καθαρίζουμε το σκόρδο και το βράζουμε. Στην συνέχεια, το χτυπάμε στο μπλέντερ μαζί με το γάλα και το βούτυρο μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα.
Καθαρίζουμε τις ψημένες πατάτες και τις αλέθουμε ξεχωριστά στο μπλέντερ να γίνουν πουρές.
Προσθέτουμε το παραπάνω μείγμα κι αλέθουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί με τον πουρέ.
Τέλος, προσθέτουμε τα μπαχαρικά – πιπέρι, αλάτι, κρόκο Κοζάνης και μοσχοκάρυδο.
Για το ψάρι: Σε ένα ταψί βάζουμε το ελαιόλαδο, το ζωμό λαχανικών, το ψιλοκομμένο μαϊντανό, τα φύλλα δάφνης, το σκόρδο κομμένο στη μέση, αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε τα φιλέτα βακαλάου στο ταψί κι αφού τα αλείψουμε καλά με τον ζωμό που έχει δημιουργηθεί τα ψήνουμε για 15’ στους 180 βαθμούς.
Σερβίρουμε αμέσως.