γαρίδες λευκή σάλτσα

Γαρίδες με λευκή σάλτσα


Χρόνος μαγειρέματος:

Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 91 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
8 λεπτά


Μερίδες:

Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 110 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
2


Εκτύπωση

Υλικά:

8 γαρίδες ολόκληρες Kallimanis ΕΠΟΧΙΑΚΑ
100ml ζωμός λαχανικών
10γρ. πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης (περίπου 5 ροδέλες)
1 κουτ. σούπας φρέσκο μαϊντανό
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
αλάτι

Για την σάλτσα:
100γρ. τυρί κρέμα αρωματισμένο με σκόρδο και χορταρικά
50ml ελαιόλαδο
50ml ζωμός λαχανικών
1 κουτ. σούπας άνηθο

Προετοιμασία:


Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 158 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Βγάζουμε τις γαρίδες από τη συσκευασία και τις βάζουμε σε τρυπητό σκεύος πάνω από ένα βαθύ μπολ, το οποίο θα μαζεύει τα υγρά. Σκεπάζουμε το σκεύος με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα και το τοποθετούμε στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου. Οι γαρίδες έχουν αποψυχθεί μόλις αποκτήσουν τη σχετική ελαστικότητά τους.

Εκτέλεση:


Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 174 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Αφού ξεπλύνετε και στραγγίξετε τις γαρίδες καλά, αφαιρείτε τα κελύφη τους, κρατώντας τα κεφάλια και τις ουρές και σκίζετε λίγο την ράχη ώστε να τραβήξετε με την μύτη του μαχαιριού την κύστη, η οποία δεν είναι ευχάριστη στο δάγκωμα, καθώς περιέχει άμμο.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε τον ζωμό λαχανικών και προσθέτετε τις πιπεριές, ώστε να βράσουν λίγο.
Ρίχνετε τις γαρίδες, τις γυρνάτε 1-2 φορές από την κάθε πλευρά, χαμηλώνετε την ένταση στην εστία και αλατοπιπερώνετε ελαφρά.

Αναμειγνύετε σε ένα blender το τυρί κρέμα, το ελαιόλαδο το ζωμό λαχανικών και τον άνηθο και χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.

Προσθέτετε στο τηγάνι το μείγμα δυναμώνοντας την ένταση στην εστία και αφήνετε να πάρει μια βράση ώστε να δέσει η σάλτσα.
Πασπαλίζετε με μαϊντανό και λίγο φρέσκο πιπέρι.

Tips:


Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 179 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Μπορείτε να συνοδεύσετε το πιάτο με σπυρωτό ρύζι.