
Γαριδοπιτάκια με φέτα

Μάθετε περισσότερα
Χρόνος μαγειρέματος: Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 91 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79 30 λεπτά Μερίδες: Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 110 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79 30 ![]() |
Υλικά:• 1 ½ φλιτζάνι γαρίδες μικρές χωρίς κέλυφος |
Προετοιμασία:
Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 158 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Βγάλτε τις γαρίδες από τη συσκευασία και βάλτε τις σε τρυπητό σκεύος, πάνω από ένα βαθύ μπολ, το οποίο θα μαζεύει τα υγρά. Σκεπάστε το σκεύος με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα και τοποθετήστε το στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου. Οι γαρίδες έχουν αποψυχθεί μόλις αποκτήσουν τη σχετική ελαστικότητά τους.
Εκτέλεση:
Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 174 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Για να ετοιμάσετε την μπεσαμέλ, λιώνετε το βούτυρο σε μικρή κατσαρόλα, προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να ροδίσει το μείγμα (περίπου 2΄). Προσθέτετε το γάλα και ανακατεύετε συνεχώς. Όταν το μείγμα πήξει κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τη σκεπάζετε.
Σε μία άλλη κατσαρόλα, ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια, το μαϊντανό και τον άνηθο. Τα σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε τη μπεσαμέλ, τα μπαχαρικά, τα τυριά και τις γαρίδες. Σιγοβράζετε το μείγμα ανακατεύοντάς το συνέχεια, μέχρι να λειώσουν τα τυριά και κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέτετε τον κρόκο αυγού και τη φρυγανιά και τα ανακατεύετε μέχρι να γίνει η κρέμα σφιχτή.
Απλώνετε τα φύλλα κρούστας στον πάγκο εργασίας και τα κόβετε σε 3 λωρίδες. Στρώνετε μια λωρίδα φύλλου στον πάγκο εργασίας και την αλείφετε με το λάδι/βούτυρο. Βάζετε μια κουτ. τσαγιού από το μείγμα στην κάτω γωνία του φύλλου, το γυρίζετε και το διπλώνετε στη μέση έτσι ώστε η μικρή του πλευρά να καλύπτει την γέμιση. Διπλώνετε το φύλλο στην άκρη που είναι η γέμιση και σχηματίζετε τριγωνάκια διπλώνοντας και ανεβαίνοντας προς τα πάνω. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και τη γέμιση.
Τοποθετείτε τα τριγωνάκια σε λαδωμένο ταψί, τα αλείφετε με κρόκο αυγού και τα ψήνετε στους 180 για 15΄-20΄ μέχρι να ροδίσουν.
Τα σερβίρετε ζεστά για να συνοδέψουν το κρασί ή το ούζο.