καλαμάρι πανέ με πολίτικη μελιτζανοσαλάτα

Θράψαλο σε ροδέλες με πολίτικη μελιτζανοσαλάτα


Μάθετε περισσότερα
Καθαρισμένο και κομμένο σε ροδέλες, έτοιμο για τηγάνισμα

Χρόνος μαγειρέματος:

Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 91 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
20 λεπτά


Μερίδες:

Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 110 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
4


Εκτύπωση

Υλικά:

700γρ θράψαλο σε ροδέλες
2 μελιτζάνες
1 σκόρδο ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 κουταλιές της σούπας ταχίνι
2 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού
Αλάτι, πιπέρι

Προετοιμασία:


Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 158 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Βγάλτε τα θράψαλα από τη συσκευασία και βάλτε τα σε τρυπητό σκεύος, πάνω από ένα βαθύ μπολ, το οποίο θα μαζεύει τα υγρά.
Σκεπάστε το σκεύος με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα και τοποθετήστε το στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου.
Τα θράψαλα έχουν αποψυχθεί μόλις αποκτήσουν τη σχετική ελαστικότητά τους.

Εκτέλεση:


Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 174 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Ξεπλένετε τα θράψαλα και τα αφήνετε να στραγγίξουν σε τρυπητό σκεύος. Τα στεγνώνετε καλά σε απορροφητικό χαρτί, τα αλατίζετε ελαφρά και τα αφήνετε στην άκρη να τραβήξουν το αλάτι.
Στο μεταξύ, ψήνετε τις μελιτζάνες ολόκληρες στο grill μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε μικρά κομμάτια.
Βάζετε σε ένα μπολ τις ψιλοκομμένες μελιτζάνες και προσθέτετε το σκόρδο, το μαϊντανό, ταχίνι, λεμόνι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
Τοποθετείτε τη σαλάτα στο ψυγείο για 10 λεπτά, έτσι ώστε να δέσουν καλά τα αρώματα των υλικών.
Σε μπόλικο αλεύρι πανάρετε τα θράψαλα ένα-ένα και τα κοσκινίζετε, προκειμένου να φύγει το περιττό αλεύρι. Τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι μέχρι να χρυσίσουν και τα τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρετε τα θράψαλα σε ένα πιάτο της αρεσκείας σας και δίπλα προσθέστε 2-3 κουταλιές της σούπας από τη σαλάτα.