
Καλαμάρι γεμιστό με κουκουνάρι και σταφίδα

Μάθετε περισσότερα
Χωρίς πρόσθετα ή συντηρητικά
Χωρίς καμία επεξεργασία
Χρόνος μαγειρέματος: Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 91 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79 30 λεπτά Μερίδες: Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 110 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79 4 ![]() |
Υλικά:• 700γρ καλαμάρι ολόκληρο |
Προετοιμασία:
Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 158 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Βγάλτε τα καλαμάρια από τη συσκευασία και βάλτε τα σε τρυπητό σκεύος, πάνω από ένα βαθύ μπολ, το οποίο θα μαζεύει τα υγρά.
Σκεπάστε το σκεύος με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα και τοποθετήστε το στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου.
Τα καλαμάρια έχουν αποψυχθεί μόλις αποκτήσουν τη σχετική ελαστικότητά τους.
Εκτέλεση:
Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 174 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Αφαιρείτε το δέρμα, τα εντόσθια εσωτερικά, και τα πτερύγια. Για να είστε σίγουροι ότι τα καλαμάρια έχουν καθαριστεί καλά εσωτερικά αν θέλετε γυρίστε τα μέσα – έξω. Τα ξεπλένετε και τα αφήνετε να στραγγίξουν σε τρυπητό σκεύος.
Κόβετε τα πόδια του καλαμαριού ακριβώς πάνω από τα μάτια, για να μην λερωθείτε, τα ξεπλένετε και τα αφήνετε να στραγγίξουν. Κατόπιν τα ψιλοκόβετε καθώς θα τα χρησιμοποιήσετε στην γέμιση.
Σε νερό που βράζει ρίχνετε το αλάτι και κατόπιν το ρύζι. Βράζετε για 7’ περίπου και αποσύρετε από την φωτιά. Παγώνετε αμέσως σε κρύο νερό και το σουρώνετε.
Σε βαθιά κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι και σοτάρετε τα πλοκάμια των καλαμαριών για 2’ περίπου. Κατόπιν προσθέτετε όλα τα υλικά της γέμισης και το ρύζι. Ανακατεύετε προσεκτικά για 2’ περίπου αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και κρατάτε την γέμιση στην άκρη.
Για να ετοιμάσετε την σάλτσα, ρίχνετε την ψιλοκομμένη ντομάτα, το νερό, το λάδι και τον βασιλικό σε μια κατσαρόλα και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση. Κατόπιν, αποσύρετε από την φωτιά.