
Καλαμάρι φιλέτο με κάρυ και λαχανικά

Μάθετε περισσότερα
Κατεψυγμένο ένα προς ένα για ευκολία στη διαχείριση
Με πολύ μαλακή σάρκα
Χρόνος μαγειρέματος: Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 91 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79 20 λεπτά Μερίδες: Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 110 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79 4 ![]() |
Υλικά:• 700 γρ. καλαμάρι φιλέτο |
Προετοιμασία:
Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 158 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Βγάλτε τα καλαμάρια από τη συσκευασία και βάλτε τα σε τρυπητό σκεύος, πάνω από ένα βαθύ μπολ, το οποίο θα μαζεύει τα υγρά.
Σκεπάστε το σκεύος με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα και τοποθετήστε το στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου. Τα καλαμάρια έχουν αποψυχθεί μόλις αποκτήσουν τη σχετική ελαστικότητά τους.
Εκτέλεση:
Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 174 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Ξεχωρίζετε στα καλαμάρια τα σώματα από τα πλοκαμάκια. Ξεπλένετε καλά το σώμα των καλαμαριών και κάνετε μία τομή, ξεκινώντας από κάτω και σταματώντας 1 εκ. περίπου από το άνοιγμα (παντελονάκι). Ψιλοκόβετε τα πόδια του καλαμαριού Αφήνετε όλα τα καλαμάρια σε τρυπητό σκεύος να στραγγίξουν.
Σε ένα μπολάκι με νερό ξεπικρίζετε τη μελιτζάνα για λίγη ώρα και κατόπιν τη στραγγίζετε καλά.
Σε μπόλικο νερό που βράζει προσθέτετε 1 κουτ. γλυκού αλάτι και βράζετε το ρύζι βάσει του χρόνου που ορίζει ο παρασκευαστής μειώνοντάς τον κατά 2 λεπτά ακριβώς. Σουρώνετε αμέσως, ρίχνετε την μαργαρίνη ανακατεύοντας καλά και το αφήνετε στην άκρη, σκεπασμένο με υγρή πετσέτα.
Σε βαθιά κατσαρόλα σοτάρετε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και το πράσο μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτετε τα καλαμάρια, το κολοκύθι, τη μελιτζάνα, τον ζωμό και το μπαλσάμικο, αλατοπιπερώνετε και τα αφήνετε να βράσουν για 5 λεπτά περίπου. (Εδώ ελέγχετε το νερό. Αν το φαγητό είναι πολύ στεγνό προσθέτετε 50 ml νερό).
Προσθέτετε τον άνηθο, το ρύζι, το κάρυ και ανακατεύετε καλά για 2 ακόμα λεπτά.
Αποσύρετε από τη φωτιά, ρίχνετε την παρμεζάνα, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε αμέσως.
Tips:
Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 179 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Αν θέλετε μπορείτε να κόψετε τα σώματα των καλαμαριών σε μεγάλες ροδέλες. Και σε αυτή την περίπτωση κάντε μία τομή στο τελευταίο μέρος του σώματος, για να φύγουν όλα τα υγρά.