

Καλαμάρι ψητό με φάβα

Μάθετε περισσότερα
Χωρίς πρόσθετα ή συντηρητικά
Χωρίς καμία επεξεργασία
Χρόνος μαγειρέματος: Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 91 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79 50 λεπτά Μερίδες: Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 110 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79 4 ![]() |
Υλικά:Για τη φάβα: |
Προετοιμασία:
Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 158 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Βγάλτε τα καλαμάρια από τη συσκευασία και βάλτε τα σε τρυπητό σκεύος, πάνω από ένα βαθύ μπολ, το οποίο θα μαζεύει τα υγρά.
Σκεπάστε το σκεύος με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα και τοποθετήστε το στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου. Τα καλαμάρια έχουν αποψυχθεί μόλις αποκτήσουν τη σχετική ελαστικότητά τους.
Εκτέλεση:
Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 174 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
ια τη φάβα:
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι και σοτάρετε πρώτα τα κρεμμύδια και μετά τα καρότα.
Ρίχνετε τη φάβα, σβήνετε με κρασί και προσθέτετε το ζωμό λαχανικών.
Βράζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να τραβήξει τα υγρά.
Αλέθετε τη φάβα στο blender.
Προσθέτετε το γάλα, το ξύδι και το πιπέρι και αλέθετε λίγο ακόμα για να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Για το καλαμάρι:
Καθαρίζετε τα καλαμάρια, τα πλένετε και τα στεγνώνετε ταμποναριστά.
Λαδώνετε τα καλαμάρια και τα ψήνετε σε γραμμικό ή αντικολλητικό τηγάνι.
Σερβίρετε το πιάτο στολίζοντας το με ψιλοκομμένη ντομάτα και μαϊντανό σε λάδι και κάπαρη.