crop

Καλαμαράκια κοκκινιστά


Μάθετε περισσότερα
Χωρίς πρόσθετα ή συντηρητικά

Καθαρισμένα προσεκτικά για τέλειο μαγειρικό αποτέλεσμα

Αλιευμένα στην καλύτερη ζώνη αλιείας

Χρόνος μαγειρέματος:

Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 91 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
40 λεπτά


Μερίδες:

Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 110 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
6


Εκτύπωση

Υλικά:

700γρ Καλαμάρι κομμένο και καθαρισμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
100 ml λευκό κρασί ξηρό
50 ml ελαιόλαδο (ή 10 κουτ. της σούπας)
2 κουτ. της σούπας πελτέ σε ένα φλιτζάνι του τσαγϊού νερό ώστε να γίνει ντοματοπολτός
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, δεντρολίβανο

Προετοιμασία:


Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 158 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Βγάλτε τα καλαμάρια από τη συσκευασία και βάλτε τα σε τρυπητό σκεύος, πάνω από ένα βαθύ μπολ, το οποίο θα μαζεύει τα υγρά.
Σκεπάστε το σκεύος με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα και τοποθετήστε το στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου. Τα καλαμάρια έχουν αποψυχθεί μόλις αποκτήσουν τη σχετική ελαστικότητά τους.

Εκτέλεση:


Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 174 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Ξεπλένετε τα καλαμαράκια και τα αφήνετε σε τρυπητό σκεύος να στραγγίξουν.
Σε μία κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν.
Στη συνέχεια προσθέτετε τα καλαμάρια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 4 λεπτά ακόμα.
Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε τον πολτό ντομάτας, το δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε.
Μόλις βράσουν χαμηλώνετε και αφήνετε να σιγοβράσουν για περίπου 30-40 λεπτά.
Σερβίρετε αμέσως.

Tips:


Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 179 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Συνοδέψτε το πιάτο με πιλάφι, βραστές πατάτες ή πράσινη σαλάτα.

(Με την υπογραφή της Chef Παναγιώτας Μήτσιου-Πολυχρονίδου)