
Καλαμαράκια κοκκινιστά με ελιές

Μάθετε περισσότερα
Καθαρισμένα προσεκτικά για τέλειο μαγειρικό αποτέλεσμα
Αλιευμένα στην καλύτερη ζώνη αλιείας
Χρόνος μαγειρέματος: Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 91 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79 40 λεπτά Μερίδες: Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 110 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79 6 ![]() |
Υλικά:• 700 γρ. καλαμαράκια κομμένα και καθαρισμένα |
Προετοιμασία:
Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 158 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Βγάλτε τα καλαμάρια από τη συσκευασία και βάλτε τα σε τρυπητό σκεύος, πάνω από ένα βαθύ μπολ, το οποίο θα μαζεύει τα υγρά.
Σκεπάστε το σκεύος με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα και τοποθετήστε το στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου. Τα καλαμάρια έχουν αποψυχθεί μόλις αποκτήσουν τη σχετική ελαστικότητά τους.
Εκτέλεση:
Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 174 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Καθαρίζετε τα καλαμάρια, τα ξεπλένετε καλά και τα αφήνετε σε τρυπητό σκεύος να στραγγίξουν.
Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε λάδι. Προσθέτετε τα καλαμαράκια και τα σοτάρετε μέχρι να πάρουν χρώμα και να βγάλουν τα υγρά τους.
Τα σβήνετε με κρασί, προσθέτετε την ντομάτα και το μαϊντανό και τα σιγοβράζετε με σκεπασμένη κατσαρόλα για 15΄.
Προσθέτετε τις ελιές και συνεχίζετε να σιγοβράζετε το φαγητό για άλλα 10΄ (μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμαράκια).
Συνοδέψτε το πιάτο με ρύζι, τηγανιτές πατάτες ή ανάμικτη σαλάτα.