
Καλαμαράκια με χόρτα

Μάθετε περισσότερα
Κατεψυγμένο ένα προς ένα για ευκολία στη διαχείριση
Με πολύ μαλακή σάρκα
Χρόνος μαγειρέματος: Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 91 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79 40 λεπτά Μερίδες: Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 110 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79 6 ![]() |
Υλικά:700γρ Καλαμάρι καθαρισμέμο |
Προετοιμασία:
Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 158 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Βγάλτε τα καλαμάρια από τη συσκευασία και βάλτε τα σε τρυπητό σκεύος, πάνω από ένα βαθύ μπολ, το οποίο θα μαζεύει τα υγρά.
Σκεπάστε το σκεύος με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα και τοποθετήστε το στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου. Τα καλαμάρια έχουν αποψυχθεί μόλις αποκτήσουν τη σχετική ελαστικότητά τους.
Εκτέλεση:
Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 174 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Ξεπλένετε με νερό τα καλαμαράκια και τα αφήνετε σε τρυπητό σκεύος να στραγγίξουν. Κόβετε τα σώματα τους σε κομμάτια.
Σε μία κατσαρόλα, σοτάρετε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα καλαμάρια μέχρι να μαραθούν λίγο.
Στη συνέχεια προσθέτετε το σκόρδο, το σπανάκι, το αλάτι, το μάραθο και ένα ποτήρι νερό και ανακατεύετε καλά.
Σκεπάζετε και το αφήνετε να ψηθεί σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά.
Επειδή το σπανάκι και τα καλαμαράκια βγάζουν νερό δεν χρειάζεται συνήθως συμπλήρωμα νερού. Αν όμως παρατηρήσετε πως εξατμίζεται γρήγορα, συμπληρώνετε λίγο νερό.
Μόλις το φαγητό βράσει, περιχύνετε με λεμόνι, τρίβετε το πιπέρι και σερβίρετε αμέσως.
(Με τη υπογραφή της Chef Παναγιώτας Μήτσιου-Πολυχρονίδου)