Καλαμαράκια τηγανητά με φέτα παναρισμένη με σουσάμι | Lovefish

Καλαμαράκια τηγανητά με φέτα παναρισμένη με σουσάμι


Μάθετε περισσότερα
Με μαλακή και νόστιμη σάρκα

Χωρίς πρόσθετα ή συντηρητικά

Χωρίς καμία επεξεργασία

Χρόνος μαγειρέματος:

Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 91 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
8 λεπτά


Μερίδες:

Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 110 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
4


Εκτύπωση

Υλικά:

700γρ Καλαμάρι ολόκληρο
250 γρ. φέτα
2 αυγά
λίγο αλεύρι
λίγο σουσάμι για το πανάρισμα της φέτας

Προετοιμασία:


Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 158 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Βγάλτε τα καλαμάρια από τη συσκευασία και βάλτε τα σε τρυπητό σκεύος, πάνω από ένα βαθύ μπολ, το οποίο θα μαζεύει τα υγρά.
Σκεπάστε το σκεύος με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα και τοποθετήστε το στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου.
Τα καλαμάρια έχουν αποψυχθεί μόλις αποκτήσουν τη σχετική ελαστικότητά τους.

Εκτέλεση:


Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 174 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Καθαρίζετε τα καλαμάρια και τα ξεπλένετε κάτω από τρεχούμενο νερό και τα αφήνετε σε τρυπητό σκεύος να στραγγίξουν καλά.
Κόβετε τα καλαμάρια σε 2-3 κομμάτια ανάλογα με το μήκος σώματος. Χαρακώνετε ελαφρώς τα κομμάτια της ουράς ώστε να ανοίξουν και να φύγουν τυχόν νερά.

Τα στεγνώνετε καλά σε απορροφητικό χαρτί, τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε σε καυτό αραβοσιτέλαιο για 3΄.

Κόβετε τη φέτα σε χοντρά κομμάτια και τα περνάτε στην αρχή από το αυγό και έπειτα από το σουσάμι.

Τηγανίζετε τη φέτα σε καυτό λάδι για περίπου 3΄και από τις δυο πλευρές και έπειτα τη βάζετε στο φούρνο στους 180 °C για 2,5’.

Σερβίρετε αμέσως με λεμόνι και σαλάτα εποχής.