Καλαμάρακια τηγανιτά με πατάτες | Lovefish

Καλαμαράκια τηγανιτά με πατάτες


Μάθετε περισσότερα
Πλήρως καθαρισμένο, έτοιμο για μαγείρεμα

Κατεψυγμένο ένα προς ένα για ευκολία στη διαχείριση

Με πολύ μαλακή σάρκα

Χρόνος μαγειρέματος:

Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 91 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
15 λεπτά


Μερίδες:

Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 110 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
4


Εκτύπωση

Υλικά:

• 700 γρ. Καλαμαράκι ολόκληρο καθαρισμένο
• Σκληρό αλεύρι για το αλεύρωμα
• Ελαιόλαδο, ή ηλιέλαιο εναλλακτικά
• Λίγες πατάτες

Προετοιμασία:


Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 158 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Βγάλτε τα καλαμαράκια από τη συσκευασία και βάλτε τα σε τρυπητό σκεύος, πάνω από ένα βαθύ μπολ, το οποίο θα μαζεύει τα υγρά. Σκεπάστε το σκεύος με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα και τοποθετήστε το στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου. Τα καλαμάρια έχουν αποψυχθεί μόλις αποκτήσουν τη σχετική ελαστικότητά τους.

Τα στεγνώνετε καλά σε απορροφητικό χαρτί, τα αλατίζετε ελαφρά και τα αφήνετε στην άκρη να τραβήξουν το αλάτι.

Εκτέλεση:


Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 174 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Κόβετε τις πατάτες σε πολύ λεπτές φέτες, τις στραγγίζετε και τις τηγανίζετε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν. Σε μπόλικο αλεύρι πανάρετε τα καλαμαράκια ένα-ένα και τα κοσκινίζετε προκειμένου να φύγει το περιττό αλεύρι.

Σε καυτό λάδι τοποθετείτε τα καλαμαράκια ένα- ένα, έτσι ώστε να διατηρείται υψηλή η θερμοκρασία του λαδιού. Τα τηγανίζετε μέχρι να χρυσίσουν και τα τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί.

Tips:


Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 179 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Προκειμένου τα καλαμαράκια τηγανιτά να παραμείνουν τραγανά αποφύγετε το λεμόνι στο σερβίρισμα.