kokkinopsaro fournou6

Κοκκινόψαρο φούρνου με ντομάτα βασιλικό και κάπαρη


Μάθετε περισσότερα
Άριστης ποιότητας ψάρι από την οικογένεια Sebastes

Καταψύχεται πάνω στο πλοίο τη στιγμή που αλιεύεται

Χωρίς κεφάλι και καθαρισμένο εσωτερικά για ευκολία στο μαγείρεμα

Χρόνος μαγειρέματος:

Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 91 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
30 λεπτά


Μερίδες:

Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 110 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
4


Εκτύπωση

Υλικά:

700γρ κοκκινόψαρο ολόκληρο χωρίς κεφάλι Kallimanis
100ml ελαιόλαδο
300γρ ντοματίνια
2 κουτ. της σούπας κάπαρη
2 κουτ. της σούπας βασιλικό φρέσκο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Προετοιμασία:


Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 158 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Βγάλτε το κοκκινόψαρο από τη συσκευασία και βάλτε το σε τρυπητό σκεύος, πάνω από ένα βαθύ μπολ, το οποίο θα μαζεύει τα υγρά.
Σκεπάστε το σκεύος με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα και τοποθετήστε το στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου.
Το κοκκινόψαρο έχει αποψυχθεί μόλις αποκτήσει τη σχετική ελαστικότητά του.

Εκτέλεση:


Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 174 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Με ένα καλό μαχαίρι αφαιρείτε τα λέπια και τα πτερύγια του ψαριού, το ξεπλένετε και το αφήνετε να στραγγίξει σε τρυπητό σκεύος.

Στη συνέχεια, τοποθετείτε το ψάρι σε ένα ταψί.
Προσθέτετε τα ντοματίνια, αφού πρώτα τα έχετε κόψει στη μέση, την κάπαρη και τον βασιλικό.
Πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι και περιχύνετε όλα τα υλικά με το λάδι. Ανακατεύετε καλά με το χέρι.

Βάζετε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε για περίπου 30 λεπτά στους 200̊ βαθμούς.
Αν χρειαστεί, προσθέτετε ελάχιστο νερό κατά το ψήσιμο.

Tips:


Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 179 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Μπορείτε να το συνοδεύσετε με πατάτα βραστή ή πατατοσαλάτα.

(Με την υπογραφή της Chef Παναγιώτας Μήτσιου-Πολυχρονίδου)