Μύδια με σπαγγέτι και σάλτσα μπύρας

Μύδια με σπαγγέτι και σάλτσα μπύρα


Μάθετε περισσότερα
Χωρίς πρόσθετα ή συντηρητικά

Προσεκτικά επιλεγμένα και καθαρισμένα

Χρόνος μαγειρέματος:

Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 91 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
20 λεπτά


Μερίδες:

Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 110 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
4


Εκτύπωση

Υλικά:

• 300 γρ. μύδια χωρίς κέλυφος
• ½ πακέτο σπαγγέτι
• 100 ml ελαιόλαδο
• 100 γρ. κρεμμύδι σε μισές ροδέλες
• 50 γρ. πιπεριές πράσινες σε ροδέλες
• 50 γρ. πιπεριές κόκκινες σε ροδέλες
• 1 συμπυκνωμένος ζωμός λαχανικών
• 2 κλωναράκια δενδρολίβανο
• 330 ml μπύρα
• 1 κουτ. σούπας άνηθος
• 100 γρ. φέτα
• 20 ml χυμός λεμονιού

Προετοιμασία:


Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 158 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Βγάλτε τα μύδια από τη συσκευασία και βάλτε τα σε τρυπητό σκεύος, πάνω από ένα βαθύ μπολ, το οποίο θα μαζεύει τα υγρά.

Σκεπάστε το σκεύος με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα και τοποθετήστε το στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου. Τα μύδια έχουν αποψυχθεί μόλις αποκτήσουν τη σχετική ελαστικότητά τους.

Εκτέλεση:


Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 174 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Σε νερό που βράζει ρίχνετε λίγο αλάτι και βράζετε τα σπαγγέτι βάσει του χρόνου που ορίζει ο παρασκευαστής μειώνοντάς τον κατά 2 λεπτά. Τα σουρώνετε και τα λαδώνετε ελαφρώς με φρέσκο λάδι για να μην κολλήσουν.

Σε βαθύ τηγάνι σοτάρετε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και τις πιπεριές μέχρι να γυαλίσουν και κατόπιν προσθέτετε τον ζωμό. Ανακατεύετε καλά να διαλυθεί και προσθέτετε το δεντρολίβανο, τον άνηθο και τη μπύρα. Βράζετε για 2 λεπτά περίπου και κατόπιν προσθέτετε τα μύδια.

Τρίβετε την φέτα με τα χέρια και την προσθέτετε στο τηγάνι. Συνεχίζετε το βράσιμο για 10 λεπτά περίπου και κατόπιν ρίχνετε τον χυμό λεμονιού.

Τέλος προσθέτετε τα μακαρόνια, ανακατεύετε καλά για 2 λεπτά και αποσύρετε από τη φωτιά.

Σερβίρετε αμέσως πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Tips:


Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 179 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Αν επιλέξετε να ετοιμάσετε τα σπαγγέτι νωρίτερα, μόλις βράσουν τα παγώνετε σε κρύο νερό προκειμένου να σταματήσετε την διαδικασία του βρασμού αμέσως. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα λασπώσουν μέχρι την εκτέλεση της υπόλοιπης συνταγής.