σουπιά σπανάκι

Σουπιές με σπανάκι


Μάθετε περισσότερα
Πλήρως καθαρισμένη, έτοιμη για μαγείρεμα

Διακρίνεται για την τρυφερή σάρκα της

Σε ιδανικό μέγεθος για ευκολία στο μαγείρεμα

Χρόνος μαγειρέματος:

Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 91 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
40 λεπτά


Μερίδες:

Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 110 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
4


Εκτύπωση

Υλικά:

• 700 γρ. σουπιά καθαρισμένη
• 500 γρ. ή 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε μισές ροδέλες
• 100 γρ. ελαιόλαδο
• 130 γρ. λευκό κρασί
• 1 μεσαία ντομάτα περασμένη στον τρίφτη
• 1 κουτ. γλυκού αλάτι
• 1 κουτ. γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
• 1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού (μόνο το κίτρινο)
• 30 γρ. μουστάρδα (για μια πιο ιδιαίτερη γεύση)
• 600 γρ. σπανάκι (μόνο τα φύλλα)

Προετοιμασία:


Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 158 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Βγάλτε τις σουπιές από τη συσκευασία και βάλτε τις σε τρυπητό σκεύος, πάνω από ένα βαθύ μπολ, το οποίο θα μαζεύει τα υγρά. Σκεπάστε το σκεύος με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα και τοποθετήστε το στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου.

Οι σουπιές έχουν αποψυχθεί μόλις αποκτήσουν τη σχετική ελαστικότητά τους.

Εκτέλεση:


Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 174 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Ξεπλένετε τη σουπιά κάτω από τρεχούμενο νερό και τη βάζετε να στραγγίξει πολύ καλά. Έπειτα κόβετε τη σουπιά στη μέση χωρίζοντας το σώμα και τα πλοκάμια. Κόβετε τα πλοκάμια στη μέση και ψιλοκόβετε το υπόλοιπο.

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα σοτάρετε το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι έως ότου γυαλίσει. Ρίχνετε τις σουπιές και τσιγαρίζετε για 1 λεπτό. Σβήνετε με το λευκό κρασί και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 7 λεπτά.

Προσθέτετε την τριμμένη ντομάτα. Μετά από 3 λεπτά χαμηλώνετε την φωτιά, ρίχνετε το σκόρδο και μαγειρεύετε για άλλα 3 λεπτά.

Έπειτα ρίχνετε το σπανάκι από το οποίο έχετε καθαρίσει και κρατήσει μόνο τα φύλλα.

Αναδεύετε συνεχώς και το αφήνετε να μαγειρευτεί 7 λεπτά. Κατόπιν, προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού και αφήνετε για άλλα 8 λεπτά ανακατεύοντας κάθε τόσο προσεκτικά.

Τέλος, προσθέτετε τη μουστάρδα, ανακατεύετε και σβήνετε τη φωτιά σκεπάζοντας την κατσαρόλα.