
Σουπιές με σπανάκι και πράσο

Μάθετε περισσότερα
Διακρίνεται για την τρυφερή σάρκα της
Σε ιδανικό μέγεθος για ευκολία στο μαγείρεμα
Χρόνος μαγειρέματος: Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 91 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79 35 λεπτά Μερίδες: Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 110 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79 8 ![]() |
Υλικά:700γρ σουπιά καθαρισμένη |
Προετοιμασία:
Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 158 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Βγάζουμε τις σουπιές από τη συσκευασία και τις βάζουμε σε τρυπητό σκεύος πάνω από ένα βαθύ μπολ, το οποίο θα μαζεύει τα υγρά.
Σκεπάζουμε το σκεύος με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα και το τοποθετούμε στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου.
Οι σουπιές έχουν αποψυχθεί μόλις αποκτήσουν τη σχετική ελαστικότητά τους.
Εκτέλεση:
Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 174 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Αφού ξεπλύνουμε και στραγγίξουμε τις σουπιές καλά, κόβουμε το σώμα της σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια.
Σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα 200γρ. ξερό, ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ρίχνουμε τα κομμάτια της σουπιάς να σοταριστούν.
Προσθέτουμε το χοντροκομμένο πράσο, το καρότο, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το ζωμό κότας.
Μόλις μαλακώσει η σουπιά ρίχνουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί.
Περίπου 25΄από την αρχή του μαγειρέματος χαμηλώνουμε την ένταση στην εστία και προσθέτουμε τον άνηθο, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και το ξύσμα lime.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σβήνουμε την εστία, περίπου στα 30΄μαγειρέματος και αφήνουμε να τραβήξει τα ζουμιά του.