crop

Σουπιές με σπανάκι και πράσο


Μάθετε περισσότερα
Πλήρως καθαρισμένη, έτοιμη για μαγείρεμα

Διακρίνεται για την τρυφερή σάρκα της

Σε ιδανικό μέγεθος για ευκολία στο μαγείρεμα

Χρόνος μαγειρέματος:

Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 91 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
35 λεπτά


Μερίδες:

Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 110 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
8


Εκτύπωση

Υλικά:

700γρ σουπιά καθαρισμένη
800γρ. καθαρισμένο φρέσκο σπανάκι
250γρ. πράσο χοντροκομμένο
400γρ. κρεμμυδάκι φρέσκο
200γρ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
800ml ζωμός κότας
50γρ. καρότο κομμένο σε σπιρτόξυλα
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουτ. σούπας άνηθο
1 κουτ. σούπας lime ξύσμα
2 κουτ. γλυκού αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Προετοιμασία:


Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 158 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Βγάζουμε τις σουπιές από τη συσκευασία και τις βάζουμε σε τρυπητό σκεύος πάνω από ένα βαθύ μπολ, το οποίο θα μαζεύει τα υγρά.
Σκεπάζουμε το σκεύος με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα και το τοποθετούμε στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου.
Οι σουπιές έχουν αποψυχθεί μόλις αποκτήσουν τη σχετική ελαστικότητά τους.

Εκτέλεση:


Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 174 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Αφού ξεπλύνουμε και στραγγίξουμε τις σουπιές καλά, κόβουμε το σώμα της σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια.

Σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα 200γρ. ξερό, ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ρίχνουμε τα κομμάτια της σουπιάς να σοταριστούν.
Προσθέτουμε το χοντροκομμένο πράσο, το καρότο, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το ζωμό κότας.
Μόλις μαλακώσει η σουπιά ρίχνουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί.
Περίπου 25΄από την αρχή του μαγειρέματος χαμηλώνουμε την ένταση στην εστία και προσθέτουμε τον άνηθο, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και το ξύσμα lime.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σβήνουμε την εστία, περίπου στα 30΄μαγειρέματος και αφήνουμε να τραβήξει τα ζουμιά του.