tiganites-kroketes-vakalaou

Τηγανητές κροκέτες βακαλάου


Μάθετε περισσότερα
Φιλέτα από το εκλεκτό είδος Gadus Morhua (Cod)

Χωρίς πρόσθετα ή συντηρητικά

Με 2% αλάτι, ιδανικός για βακαλάο σκορδαλιά

Χρόνος μαγειρέματος:

Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 91 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
15 λεπτά


Μερίδες:

Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 110 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
4


Εκτύπωση

Υλικά:

• 700γρ Βακαλάος φιλέτο ξαλμυρισμένος
• 100γρ κρεμμύδι ξερό τριμμένο στον τρίφτη
• 50γρ αλεύρι λευκό (τύπου σκληρό)
• 100γρ μπύρα
• 1 ½ κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
• 10γρ χυμό λεμονιού
• Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
• Λίγο αλεύρι για το πανάρισμα

Προετοιμασία:


Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 158 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Βγάλτε τα φιλέτα βακαλάου από τη συσκευασία και βάλτε τα σε τρυπητό σκεύος, πάνω από ένα βαθύ μπολ, το οποίο θα μαζεύει τα υγρά.

Σκεπάστε το σκεύος με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα και τοποθετήστε το στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου. Τα φιλέτα έχουν αποψυχθεί μόλις αποκτήσουν τη σχετική ελαστικότητά τους.

Εκτέλεση:


Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 174 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Ξεπαγώνετε τα φιλέτα συμφώνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα ξεπλένετε και τα αφήνετε να στραγγίξουν σε τρυπητό σκεύος. Αφαιρείτε προσεκτικά το δέρμα από τα φιλέτα και τα κόβετε σε λωρίδες κατά μήκος της ραχοκοκαλιάς του. Σε ένα μπλέντερ αλέθετε τα φιλέτα με διακεκομμένες κινήσεις.

Σε βαθύ τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να γυαλίσει και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν.

Σε ένα μπολ ζυμώνουμε το πολτοποιημένο ψάρι με την μπύρα, το αλεύρι, το κρεμμύδι, τον άνηθο και τον χυμό λεμονιού. Πλάθετε τις κροκέτες τις αλευρώνετε καλά και τις τηγανίζετε σε καυτό καλαμποκέλαιο.

Σερβίρετε τις κροκέτες με βραστά χόρτα, τηγανιτές πατάτες ή την παραδοσιακή σκορδαλιά.

Tips:


Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 179 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Συνηθίστε να αφαιρείτε το πολύ αλεύρι πριν το πανάρισμα. Με αυτόν τον τρόπο καταφέρνετε να μην μαυρίσει το λάδι που τηγανίζετε.