

Τηγανητό καλαμάρι με σαλάτα μαυρομάτικα
Χρόνος μαγειρέματος: Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 91 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79 45 λεπτά Μερίδες: Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 110 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79 4 ![]() |
Υλικά:• 700 γρ. καλαμάρι καθαρισμένο |
Προετοιμασία:
Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 158 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Βγάλτε τα καλαμάρια από τη συσκευασία και βάλτε τα σε τρυπητό σκεύος, πάνω από ένα βαθύ μπολ το οποίο θα μαζεύει τα υγρά.
Σκεπάστε το σκεύος με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα και τοποθετήστε το στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου.
Τα καλαμάρια έχουν αποψυχθεί πλήρως μόλις αποκτήσουν τη σχετική ελαστικότητά τους.
Εκτέλεση:
Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 174 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Για τη σαλάτα: Ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμύδια, τον άνηθο και την πιπεριά τσίλι (χωρίς σπόρια) και τα βάζετε σε μία γαβάθα με 250 γρ. μαυρομάτικα φασόλια που έχετε βράσει και στραγγίσει.
Προσθέτετε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το balsamico και το αλάτι και ανακατεύετε καλά με τα υπόλοιπα υλικά.
Για τα καλαμάρια: Καθαρίζετε τα καλαμάρια, κόβετε τριγωνικά την ουρά τους για να μη «σκάσει» στο τηγάνι, τα πλένετε και τα στεγνώνετε ταμποναριστά.
Ετοιμάζετε το μίγμα για πανάρισμα που αποτελείται από το καλαμποκάλευρο και το σκληρό αλεύρι.
Πανάρετε τα καλαμάρια, τα ξαπλώνετε προς την αντίθετη κατεύθυνση για να μην πιτσιλιστείτε, σε καλαμποκέλαιο που έχει «κάψει» και τα αφήνετε μέχρι να ροδίσουν (2’-3’ λεπτά η κάθε πλευρά).