thrapsalo-spanakorizo

Τηγανιτές ροδέλες θράψαλου με σπανακόρυζο


Μάθετε περισσότερα
Καθαρισμένο και κομμένο σε ροδέλες, έτοιμο για τηγάνισμα

Χρόνος μαγειρέματος:

Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 91 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
20 λεπτά


Μερίδες:

Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 110 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
4


Εκτύπωση

Υλικά:

• 700γρ Θράψαλα σε ροδέλες
• 300 γρ. ρύζι μακρύκοκκο
• 600 γρ. σπανάκι (πλυμένο και στραγγισμένο)
• 180 γρ. κρεμμύδι ξερό κομμένο σε μισές ροδέλες
• 100 γρ. ελαιόλαδο
• 1 ½ κουτ. σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
• 1 κουτ. γλυκού αλάτι
• λίγο πιπέρι
• 20 γρ. χυμός λεμόνι (ή 2 κουτ. σούπας γεμάτες)
• 100 γρ. νερό

Για το τηγάνισμα:
• σκληρό αλεύρι για το αλεύρωμα
• καλαμποκέλαιο

Προετοιμασία:


Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 158 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Βγάλτε τα θράψαλα από τη συσκευασία και βάλτε τα σε τρυπητό σκεύος, πάνω από ένα βαθύ μπολ, το οποίο θα μαζεύει τα υγρά. Σκεπάστε το σκεύος με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα και τοποθετήστε το στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου. Τα θράψαλα έχουν αποψυχθεί μόλις αποκτήσουν τη σχετική ελαστικότητά τους.

Εκτέλεση:


Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 174 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Ξεπλένετε τα θράψαλα και τα αφήνετε να στραγγίξουν σε τρυπητό σκεύος. Τα στεγνώνετε καλά σε απορροφητικό χαρτί, τα αλατίζετε ελαφρά και τα αφήνετε στην άκρη να τραβήξουν το αλάτι.

Ετοιμάζετε το σπανακόρυζο: Σε νερό που βράζει προσθέτετε λίγο αλάτι και κατόπιν ρίχνετε το ρύζι. Βράζετε βάσει του χρόνου που ορίζει ο παρασκευαστής, μειώνοντάς τον κατά 2 ακριβώς λεπτά, και σουρώνετε.

Σε βαθιά κατσαρόλα σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει και προσθέτετε το σπανάκι, τον άνηθο το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύετε για 2’ περίπου και προσθέτετε το νερό και το ρύζι.

Μόλις πιεί τα υγρά του, το αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το λεμόνι.

Ετοιμάζετε τα θράψαλα: σε μπόλικο αλεύρι πανάρετε τα θράψαλα ένα-ένα και τα κοσκινίζετε, προκειμένου να φύγει το περιττό αλεύρι. Τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι μέχρι να χρυσίσουν και τα τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί.

Σερβίρετε τα τηγανητά θράψαλα με το σπανακόρυζο.

Tips:


Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 179 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Αν επιλέξετε να ετοιμάσετε το ρύζι νωρίτερα θα πρέπει να το παγώσετε αμέσως και κατόπιν να το σουρώσετε. Με αυτόν τον τρόπο σταματάτε τη διαδικασία του βρασμού (αφού το ρύζι θα ξαναβράσει στην κατσαρόλα) και κάνετε το ρύζι σας πιο σπυρωτό.