Φαγκρί στη λαδόκολλα

Φαγκρί στη λαδόκολλα


Χρόνος μαγειρέματος:

Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 91 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
40 λεπτά


Μερίδες:

Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 110 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
4


Εκτύπωση

Υλικά:

• 1 μεγάλο φαγκρί ή 2-3 μεσαίου μεγέθους
• 70 γρ. ελαιόλαδο
• 110 γρ. φινόκιο σε λεπτές φέτες
• 140 γρ. κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές μισές ροδέλες
• 1 μέτρια ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
• ½ λεμόνι κομμένο σε φέτες

Για την σάλτσα:

• 300 γρ. ελαιόλαδο
• 80 γρ. χυμός λεμονιού
• 1 κουτ. γλυκού αλάτι
• ½ κουτ. γλυκού πιπέρι
• 1 κουτ. σούπας μαγιονέζα

Για τον φάκελο:

• Λαδόκολλα
• 100 γρ. αλεύρι
• 260 γρ. νερό

Προετοιμασία:


Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 158 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Βγάλτε τo φαγκρί από τη συσκευασία και βάλτε το σε τρυπητό σκεύος, πάνω από ένα βαθύ μπολ, το οποίο θα μαζεύει τα υγρά.

Σκεπάστε το σκεύος με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα και τοποθετήστε το στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου. Το φαγκρί έχει αποψυχθεί μόλις αποκτήσει τη σχετική ελαστικότητά του.

Εκτέλεση:


Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 174 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Καθαρίζετε και ξελεπιάζετε τα ψάρια, ξεπλένετε καλά και το αφήνετε να στραγγίξει σε τρυπητό σκεύος. Αλατίζετε το ψάρι μέσα στην κοιλιά αλλά και απέξω και από τις δυο μεριές.

Ετοιμάζετε τον φάκελο: Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το νερό δημιουργώντας ένα κολλώδες μίγμα. Κόβετε ένα κομμάτι λαδόκολλα σε διάσταση τέτοια που να μπορεί να σκεπάζει τα ψάρια, δίνοντας 10 εκ. αέρα ακόμα. Τοποθετείτε τη λαδόκολλα πάνω στο ταψί και την διπλώνετε από την μακρόστενη πλευρά και με την αλευρόκολλα αλείφετε και διπλώνετε τις τρεις πλαϊνές μεριές αφήνοντας ανοιχτή τη μία μακρόστενη πλευρά.

Χαράζετε το ψάρι κατά μήκος στην ράχη του και τα τοποθετείτε στον φάκελο αντικριστά. Από πάνω τους βάζετε όλα τα υπόλοιπα υλικά, το λάδι, το φινόκιο, το κρεμμύδι, την ντομάτα και το λεμόνι.

Σφραγίζετε με τον φάκελο αλείφοντας με την αλευρόκολλα και την ανοιχτή μεριά, διπλώνοντας καλά.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 35 λεπτά.

Κατόπιν ετοιμάζετε τη σάλτσα: Σε ένα μπλέντερ βάζετε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και τα χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σερβίρετε το ψάρι μαζί με τα υλικά του και τα περιχύνετε με τη σάλτσα.