crop

Χταποδοσαλάτα


Μάθετε περισσότερα
Αλιευμένο από τα καλύτερα αλίπεδα τη σωστή περίοδο αλιείας

Χωρίς πρόσθετα ή συντηρητικά

Ξεχωρίζει για τη μαλακή του σάρκα

Χρόνος μαγειρέματος:

Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 91 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
60 λεπτά


Μερίδες:

Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 110 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
4


Εκτύπωση

Υλικά:

700γρ χταπόδι μικρό ολόκληρο, βρασμένο και ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
2 κουτ. της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
1 κουτ. της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
30 ml ελαιόλαδο (ή 6 κουτ.της σούπας)
20 ml χυμό ενός λεμονιού ή ξύδι (ή 2 κουτ. της σούπας)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ρίγανη

Προετοιμασία:


Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 158 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Βγάλτε το χταπόδι από τη συσκευασία και βάλτε το σε τρυπητό σκεύος, πάνω από ένα βαθύ μπολ, το οποίο θα μαζεύει τα υγρά.
Σκεπάστε το σκεύος με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα και τοποθετήστε το στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου.
Το χταπόδι έχει αποψυχθεί μόλις αποκτήσει τη σχετική ελαστικότητά του.

Εκτέλεση:


Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 174 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Αφού ξεπλύνουμε και στραγγίξουμε το χταπόδι καλά, αφαιρούμε το στόμα του και το χωρίζουμε στα πλοκάμια. Σκίζουμε και καθαρίζουμε την κουκούλα του, αφαιρούμε το δέρμα της και την κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Τέλος, κόβουμε τα πλοκάμια σε μικρά κομμάτια.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το χταπόδι και προσθέτουμε νερό μέχρι να το σκεπάσει. Το αφήνουμε να βράσει για περίπου 45-50’.
Όταν το χταπόδι είναι έτοιμο, το σουρώνουμε και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Όταν αυτό πραγματοποιηθεί, το τοποθετούμε σε ένα βαθύ μπολ. Στη συνέχεια προσθέτουμε μέσα όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πετύχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Tips:


Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 179 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Η σαλάτα χταποδιού συνοδεύει ιδανικά κάθε ψάρι της προτίμησης σας στα κάρβουνα. Επίσης είναι υπέροχος ουζομεζές.

(Με την υπογραφή της Chef Παναγιώτας Μήτσιου-Πολυχρονίδου)