fish0306

Χταπόδι γιουβέτσι


Μάθετε περισσότερα
Αλιευμένο από τα καλύτερα αλίπεδα τη σωστή περίοδο αλιείας

Χωρίς πρόσθετα ή συντηρητικά

Ξεχωρίζει για τη μαλακή του σάρκα

Χρόνος μαγειρέματος:

Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 91 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
90 λεπτά


Μερίδες:

Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 110 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
4


Εκτύπωση

Υλικά:

700γρ χταπόδι μικρό ολόκληρο βρασμένο
500 γρ. κριθαράκι
100 ml ελαιόλαδο (ή 20 κουτ. της σούπας)
400 γρ. τοματάκια κονκασε
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, φρέσκια ρίγανη

Προετοιμασία:


Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 158 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Βγάλτε το χταπόδι από τη συσκευασία και βάλτε το σε τρυπητό σκεύος, πάνω από ένα βαθύ μπολ, το οποίο θα μαζεύει τα υγρά.
Σκεπάστε το σκεύος με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα και τοποθετήστε το στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου.
Το χταπόδι έχει αποψυχθεί μόλις αποκτήσει τη σχετική ελαστικότητά του

Εκτέλεση:


Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 174 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Αφού ξεπλύνουμε και στραγγίξουμε το χταπόδι καλά, αφαιρούμε το στόμα του και το χωρίζουμε στα πλοκάμια. Σκίζουμε και καθαρίζουμε την κουκούλα του, αφαιρούμε το δέρμα της και την κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Τέλος, κόβουμε τα πλοκάμια σε μικρά κομμάτια.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το χταπόδι και προσθέτουμε νερό μέχρι να το σκεπάσει. Το αφήνουμε να βράσει για περίπου 45-50’.
Σε βαθύ τηγάνι, σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο λάδι μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε τα τοματάκια, 100 ml νερό και αφήνετε μέχρι το νερό να χοχλάσει.
Αποσύρετε από τη φωτιά και μεταφέρετε τη σάλτσα σε ταψί ή πυρέξ. Προσθέτετε το χταπόδι, το κριθαράκι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε καλά.

Το τοποθετείτε στο φούρνο και το αφήνετε να ψηθεί στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
Το σερβίρετε αμέσως αφού πρώτα το πασπαλίσετε με φρέσκια ρίγανη.

(Με την υπογραφή της Chef Παναγιώτας Μήτσιου-Πολυχρονίδου)