
Χταπόδι γιουβέτσι

Μάθετε περισσότερα
Χωρίς πρόσθετα ή συντηρητικά
Ξεχωρίζει για τη μαλακή του σάρκα
Χρόνος μαγειρέματος: Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 91 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79 90 λεπτά Μερίδες: Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 110 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79 4 ![]() |
Υλικά:700γρ χταπόδι μικρό ολόκληρο βρασμένο |
Προετοιμασία:
Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 158 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Βγάλτε το χταπόδι από τη συσκευασία και βάλτε το σε τρυπητό σκεύος, πάνω από ένα βαθύ μπολ, το οποίο θα μαζεύει τα υγρά.
Σκεπάστε το σκεύος με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα και τοποθετήστε το στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου.
Το χταπόδι έχει αποψυχθεί μόλις αποκτήσει τη σχετική ελαστικότητά του
Εκτέλεση:
Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 174 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Αφού ξεπλύνουμε και στραγγίξουμε το χταπόδι καλά, αφαιρούμε το στόμα του και το χωρίζουμε στα πλοκάμια. Σκίζουμε και καθαρίζουμε την κουκούλα του, αφαιρούμε το δέρμα της και την κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Τέλος, κόβουμε τα πλοκάμια σε μικρά κομμάτια.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το χταπόδι και προσθέτουμε νερό μέχρι να το σκεπάσει. Το αφήνουμε να βράσει για περίπου 45-50’.
Σε βαθύ τηγάνι, σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο λάδι μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε τα τοματάκια, 100 ml νερό και αφήνετε μέχρι το νερό να χοχλάσει.
Αποσύρετε από τη φωτιά και μεταφέρετε τη σάλτσα σε ταψί ή πυρέξ. Προσθέτετε το χταπόδι, το κριθαράκι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Το τοποθετείτε στο φούρνο και το αφήνετε να ψηθεί στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
Το σερβίρετε αμέσως αφού πρώτα το πασπαλίσετε με φρέσκια ρίγανη.
(Με την υπογραφή της Chef Παναγιώτας Μήτσιου-Πολυχρονίδου)