Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι


Μάθετε περισσότερα
Αλιευμένο από τα καλύτερα αλίπεδα τη σωστή περίοδο αλιείας

Χωρίς πρόσθετα ή συντηρητικά

Ξεχωρίζει για τη μαλακή του σάρκα

Χρόνος μαγειρέματος:

Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 91 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
40 λεπτά


Μερίδες:

Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 110 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
4


Εκτύπωση

Υλικά:

700 γρ. χταπόδι μικρό ολόκληρο
150 γρ. κοφτό μακαρονάκι
200 γρ. κρεμμύδι σε λεπτές ροδέλες
100 γρ. πιπεριές κόκκινες σε κυβάκια
100 γρ. πιπεριές πράσινες σε κυβάκια
100 γρ. ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού γλυκάνισος ή 4γρ.
100 γρ. κρασί λευκό
4 φύλλα δάφνη
1 κονκασε ντομάτας ψιλοκομμένο με κρεμμύδι
1 συμπυκνωμένο ζωμό λαχανικών
1 κουτ. σούπας μαργαρινη (προαιρετική)
300 γρ. νερό

Προετοιμασία:


Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 158 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Βγάλτε το χταπόδι από τη συσκευασία και βάλτε το σε τρυπητό σκεύος, πάνω από ένα βαθύ μπολ, το οποίο θα μαζεύει τα υγρά.
Σκεπάστε το σκεύος με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα και τοποθετήστε το στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου.
Το χταπόδι έχει αποψυχθεί μόλις αποκτήσει τη σχετική ελαστικότητά του.

Εκτέλεση:


Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 174 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Κόβετε την κουκούλα του χταποδιού (αν θέλετε να την χρησιμοποιήσετε αφαιρέστε τα μάτια και βγάλτε το δέρμα της). Τεμαχίζετε το χταπόδι στη μέση και αφαιρείτε το στόμα του. Ξεπλένετε καλά, κόβετε τα πλοκάμια του σε μεγάλα κομμάτια και τα αφήνετε σε τρυπητό σκεύος να στραγγίξουν.

Σε νερό που βράζει ρίχνετε λίγο αλάτι και βράζετε το μακαρονάκι σύμφωνα με τις οδηγίες του παρασκευαστή. Το σουρώνετε και το λαδώνετε ελαφρώς με φρέσκο λάδι για να μην κολλήσει.

Σε βαθιά κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι και την πιπεριά στο λάδι μέχρι να γυαλίσουν και προσθέτετε αρχικά την κουκούλα (επειδή είναι πιο σκληρή) και μετά από 2’ περίπου το υπόλοιπο χταπόδι. Ανακατεύετε συνεχώς για να μην κολλήσουν και ρίχνετε το κρασί, τη δάφνη, τον ζωμό, το ντοματάκι, το γλυκάνισο και το νερό. Σκεπάζετε την κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε για 30’ περίπου ελέγχοντας τακτικά τα υγρά του.

Όταν είναι έτοιμο αποσύρετε από την φωτιά, προσθέτετε το μακαρονάκι και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε αμέσως.

Tips:


Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 179 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Αν θέλετε στο τέλος μπορείτε να προσθέσετε 1 κουτ. σούπας μαργαρίνη, να ανακατέψετε καλά και να σερβίρετε αμέσως. Η μαργαρίνη θα βοηθήσει στο να χυλώσει όμορφα το φαγητό σας.