
Χταπόδι με χυλοπίτες

Μάθετε περισσότερα
Χωρίς πρόσθετα ή συντηρητικά
Ξεχωρίζει για τη μαλακή του σάρκα
|
Χρόνος μαγειρέματος: Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 91 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79 50 λεπτά Μερίδες: Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 110 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79 4
Εκτύπωση
|
Υλικά:700 γρ. χταπόδι |
Προετοιμασία:
Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 158 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Βγάλτε το χταπόδι από τη συσκευασία και βάλτε το σε τρυπητό σκεύος, πάνω από ένα βαθύ μπολ, το οποίο θα μαζεύει τα υγρά.
Σκεπάστε το σκεύος με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα και τοποθετήστε το στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου.
Το χταπόδι έχει αποψυχθεί μόλις αποκτήσει ελαστικότητα η σάρκα του.
Εκτέλεση:
Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 174 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Καθαρίζετε το χταπόδι κι αφού το πλύνετε καλά, κόβετε τα πλοκάμια και την κουκούλα του σε κομμάτια.
Σε μια βαθιά κατσαρόλα βράζετε το νερό, ρίχνετε το χταπόδι και προσθέτετε τα φύλλα δάφνης και 150 γρ. ζωμό λαχανικών.
Βράζετε για 20 λεπτά, αποσύρετε από την φωτιά και κόβετε το χταπόδι σε κομμάτια.
Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, το τσιγαρίζετε σε κατσαρόλα με λάδι και κατόπιν τσιγαρίζετε το χταπόδι και προσθέτετε την ψιλοκομμένη ντομάτα, το υπόλοιπο ζωμό λαχανικών και το ξύλο κανέλας και τα αφήνετε να βράσουν για 4’.
Προσθέτετε τις ελιές και το δυόσμο και χαμηλώνετε τη φωτιά στο «1» μέχρι να βράσουν οι χυλοπίτες.
Βράζετε τις χυλοπίτες και μόλις είναι έτοιμες, τις κρυώνετε με τρεχούμενο δροσερό νερό και τις περιχύνετε με λίγο λάδι.
Χύνετε τις χυλοπίτες στην κατσαρόλα με το χταπόδι κι ανακατεύετε.
Αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά, προσθέτετε αλάτι, τριμμένη ξερή μυζήθρα και βούτυρο και ανακατεύετε καλά για να το σερβίρετε.
