
Χταπόδι πλοκάμι με παραδοσιακή χυλοπίτα

Μάθετε περισσότερα
Χωρίς κουκούλα για μεγαλύτερη ευκολία
Από χταπόδι 1200-1500γρ
Χρόνος μαγειρέματος: Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 91 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79 45 λεπτά Μερίδες: Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 110 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79 4 ![]() |
Υλικά:700 γρ. πλοκάμια χταποδιού |
Προετοιμασία:
Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 158 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Βγάλτε το χταπόδι από τη συσκευασία και βάλτε το σε τρυπητό σκεύος, πάνω από ένα βαθύ μπολ, το οποίο θα μαζεύει τα υγρά.
Σκεπάστε το σκεύος με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα και τοποθετήστε το στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου.
Το χταπόδι έχει αποψυχθεί μόλις αποκτήσει τη σχετική ελαστικότητά του.
Εκτέλεση:
Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 174 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Σε νερό που βράζει ρίχνετε λίγο αλάτι και βράζετε τις χυλοπίτες βάσει των οδηγιών του παρασκευαστή. Μόλις είναι έτοιμες τις σουρώνετε και τις λαδώνετε ελαφρώς με φρέσκο λάδι για να μην κολλήσουν.
Σε βαθιά κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι και τα πράσα μέχρι να γυαλίσουν και κατόπιν ρίχνετε τα πλοκάμια και τις πιπεριές. Προσθέτετε τις ελιές, την τριμμένη ντομάτα, το κονκασε, τον ζωμό λαχανικών, το νερό και το αλάτι.
Χαμηλώνετε τη φωτιά και σκεπάζετε το σκεύος. Σιγοβράζετε για περίπου 35’ λεπτά ελέγχοντας συνεχώς τα υγρά του φαγητού. (Αν χρειάζεται μπορείτε να προσθέσετε 100 γρ. νερό ακόμα και να συνεχίσετε το βράσιμο για ακόμα 8’ περίπου).
Αποσύρετε από την φωτιά και προσθέτετε τις χυλοπίτες. Ανακατεύετε προσεκτικά και σερβίρετε αμέσως.