Χταπόδι πλοκάμι στη λαδόκολλα

Χταπόδι πλοκάμι στη λαδόκολλα


Μάθετε περισσότερα
Από τις καλύτερες ποικιλίες του Ατλαντικού

Χωρίς κουκούλα για μεγαλύτερη ευκολία

Από χταπόδι 1200-1500γρ

Χρόνος μαγειρέματος:

Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 91 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
45 λεπτά


Μερίδες:

Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 110 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
2


Εκτύπωση

Υλικά:

300 γρ. χταπόδι πλοκάμι Kallimanis

190 γρ. ντομάτα κομμένη σε λεπτές ροδέλες
50 γρ. φρέσκο κρεμμύδι κρατάμε το πράσινο μέρος ολόκληρο
50 γρ. φρέσκο πράσο κρατάμε το λευκό μέρος ολόκληρο
1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος άνηθος
λίγο σκληρό αλεύρι και νερό (για την αλευρόκολλα)

Για την σάλτσα:
50 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ. νερό
10 γρ. χυμός λεμονιού
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
½ κουτ. γλυκού πιπέρι

Προετοιμασία:


Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 158 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Βγάλτε το χταπόδι από τη συσκευασία και βάλτε το σε τρυπητό σκεύος, πάνω από ένα βαθύ μπολ, το οποίο θα μαζεύει τα υγρά.
Σκεπάστε το σκεύος με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα και τοποθετήστε το στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου.
Το χταπόδι έχει αποψυχθεί μόλις αποκτήσει τη σχετική ελαστικότητά του.

Εκτέλεση:


Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 174 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Σε ένα multi ετοιμάζετε τη σάλτσα χτυπώντας όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν .

Έπειτα σε μια λεκάνη αδειάζετε τη σάλτσα και βάζετε τις ροδέλες ντομάτας και τον άνηθο και αναδύετε προσεκτικά.

Παίρνετε ένα ταψί φούρνου για να ετοιμάσετε τον φάκελο. Κόβετε ένα κομμάτι λαδόκολλα ανάλογα με το μέγεθος των πλοκαμιών δίνοντας 10 εκ αέρα.

Τοποθετείτε τη λαδόκολλα πάνω στο ταψί και την διπλώνετε από την μακρόστενη πλευρά και με την αλευρόκολλα αλείφετε και διπλώνετε τις πλαϊνές μεριές και αφήνετε ανοιχτή την μακρόστενη.

Μέσα στο άνοιγμα τοποθετείται τα πλοκάμια με τη σάλτσα από τη λεκάνη και από πάνω βάζετε το κρεμμύδι και το πράσο ολόκληρο.

Σφραγίζουμε τον φάκελο αλείφοντας με την αλευρόκολλα και διπλώνοντας καλά. Κλείνοντας το χταπόδι στη λαδόκολλα, κλείνουμε τους χυμούς και τις αρωματικές ιδιότητές του, πετυχαίνοντας ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Επίσης με αυτό τον τρόπο ψησίματος στο φούρνο η αλευρόκολλα σφραγίζει ώστε να μη βγει αέρας και να ψηθεί το χταπόδι χωρίς να καεί.

Τοποθετείτε σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 190°C για 35’ λεπτά.

Tips:


Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 179 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά τη διαχείριση της λαδόκολλας μπορείτε να επισκεφτείτε το βίντεο της συνταγής Φαγγρί στη λαδόκολλα.