Ψαρόσουπα με βακαλάο και κοκκινόψαρο

Ψαρόσουπα με βακαλάο και κοκκινόψαρο


Μάθετε περισσότερα
Από την οικογένεια Merluccidae

Καταψύχεται πάνω στο πλοίο τη στιγμή που αλιεύεται

Αναλλοίωτη φρεσκάδα και θρεπτική αξία

Χρόνος μαγειρέματος:

Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 91 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
50 λεπτά


Μερίδες:

Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 110 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
4


Εκτύπωση

Υλικά:

• 1 κοκκινόψαρο ολόκληρο, χωρίς κεφάλι
• 1 βακαλάος ολόκληρος, χωρίς κεφάλι
• 2/3 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
• 2/3 φλιτζάνι τσαγιού σέλινο
• 2 ξερά κρεμμύδια
• 3 πατάτες
• 2 καρότα
• 3 πράσα
• 1 λίτρο ζωμός λαχανικών
• 1 πιπεριά τσίλι (προαιρετικά)
• 4 κουταλιές σούπας χυμός λεμονιού
• 3 κουταλιές γλυκού αλάτι
• Πιπέρι (αν δεν χρησιμοποιήσετε την πιπεριά)

Προετοιμασία:


Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 158 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Βγάλτε τα ψάρια από τη συσκευασία και βάλτε τα σε τρυπητό σκεύος, πάνω από ένα βαθύ μπολ, το οποίο θα μαζεύει τα υγρά. Σκεπάστε το σκεύος με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα και τοποθετήστε το στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου. Τα ψάρια έχουν αποψυχθεί μόλις αποκτήσουν τη σχετική ελαστικότητά τους.

Εκτέλεση:


Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 174 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Καθαρίζετε, πλένετε και κόβετε τα λαχανικά. Βγάζετε τα λέπια από τα ψάρια και τα κόβετε σε κομμάτια (ροδέλες).

Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, τις πατάτες, τα καρότα και τα πράσα.

Στην συνέχεια ρίχνετε το ζωμό λαχανικών και ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι και τα αφήνετε να βράσουν για 15’.

Προσθέτετε το σέλινο, την πιπεριά και δύο κουταλάκια του γλυκού αλάτι και τα αφήνετε να βράσουν για 9’ ακόμα με το καπάκι της κατσαρόλας κλειστό.

Τέλος, προσθέτετε τα κομμάτια των ψαριών και το χυμό λεμονιού, ανακινείτε την κατσαρόλα κρατώντας την από τα χερούλια, για να ανακατευτούν με τα υπόλοιπα υλικά κι αφήνετε να βράσουν για 15’.