crop

Γλώσσα φιλέτο με κους κους και λαχανικά


Μάθετε περισσότερα
Από το πιο γευστικό είδος Limanda Aspera

Χωρίς πρόσθετα ή συντηρητικά

Όλη η φρεσκάδα της θάλασσας και η θρεπτική αξία του ψαριού

Χρόνος μαγειρέματος:

Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 91 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
30 λεπτά


Μερίδες:

Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 110 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
4


Εκτύπωση

Υλικά:

700γρ Γλώσσα φιλέτο Kallimanis
500γρ Κους-Κους
½ ματσάκι κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
1 κολοκύθι ψιλοκομμένο
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
100γρ ελαιόλαδο
1 κουτ. του γλυκού δυόσμο ψιλοκομμένο
αλάτι, φρεσκοτριμμο πιπέρι

Προετοιμασία:


Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 158 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Βγάλτε τα φιλέτα γλώσσας από τη συσκευασία και βάλτε τα σε τρυπητό σκεύος, πάνω από ένα βαθύ μπολ, το οποίο θα μαζεύει τα υγρά.
Σκεπάστε το σκεύος με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα και τοποθετήστε το στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου.
Τα φιλέτα γλώσσας έχουν αποψυχθεί μόλις αποκτήσουν τη σχετική ελαστικότητά τους.

Εκτέλεση:


Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 174 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Ξεπλένετε τα φιλέτα γλώσσας και τα στεγνώνετε καλά σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σε μία κατσαρόλα βράζετε το κους κους σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης που αναγράφονται στη συσκευασία.
Σε ένα φαρδύ τηγάνι σοτάρετε τα κρεμμυδάκια, τα κολοκύθια, το καρότο και την πιπεριά.
Μόλις αυτά μαραθούν προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, δυόσμο και κατεβάζετε από τη φωτιά.

Ρίχνεται το μίγμα στην κατσαρόλα που έχετε ετοιμάσει το κους κους. Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα γλώσσας.
Στη συνέχεια τα σοτάρετε σε ένα τηγάνι για 2-4 λεπτά, βάζοντας λίγο λάδι, σε χαμηλή φωτιά.
Όταν αυτά αποκτήσουν ένα χρυσό χρώμα είναι έτοιμα.
Σερβίρετε σε ένα πιάτο τα φιλέτα μαζί με το κους κους.

(Με την υπογραφή της Chef Παναγιώτας Μήτσιου-Πολυχρονίδου)