Χταπόδι στιφάδο

Χταπόδι στιφάδο


Μάθετε περισσότερα
Αλιευμένο από τα καλύτερα αλίπεδα τη σωστή περίοδο αλιείας

Χωρίς πρόσθετα ή συντηρητικά

Ξεχωρίζει για τη μαλακή του σάρκα

Χρόνος μαγειρέματος:

Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 91 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
45 λεπτά


Μερίδες:

Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 110 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
4


Εκτύπωση

Υλικά:

700 γρ. χταπόδι
500 γρ. κρεμμύδια κομμένα κυδωνάτα
300 γρ. πράσο σε μισές ροδέλες
12 κρεμμύδια φρέσκα το άσπρο μόνο (ολόκληρα)
100 γρ. ελαιόλαδο
140 γρ. πελτέ ντομάτας
200 γρ. μελιτζάνα σε κύβους μέσα σε νερό για να ξεπικρίσει
1 κονκασε ντομάτας ψιλοκομμένο με κρεμμύδι
1 ξύλο κανέλας
1 συμπυκνωμένο ζωμό λαχανικών
2 κουτ. γλυκού αλάτι
½ κουτ. γλυκού πιπέρι
4 φύλλα δάφνης
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
700 γρ. νερό

Προετοιμασία:


Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 158 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Βγάλτε το χταπόδι από τη συσκευασία και βάλτε το σε τρυπητό σκεύος, πάνω από ένα βαθύ μπολ, το οποίο θα μαζεύει τα υγρά.
Σκεπάστε το σκεύος με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα και τοποθετήστε το στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου.
Το χταπόδι έχει αποψυχθεί μόλις αποκτήσει τη σχετική ελαστικότητά του.

Εκτέλεση:


Warning: Missing argument 2 for types_render_field(), called in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/themes/lovefish/single-recipes.php on line 174 and defined in /home/magiclea/public_html/lovefish.gr/wp-content/plugins/types/embedded/frontend.php on line 79
Κόβετε την κουκούλα του χταποδιού (αν θέλετε να την χρησιμοποιήσετε αφαιρέστε τα μάτια και βγάλτε το δέρμα της). Τεμαχίζετε το χταπόδι στη μέση και αφαιρείτε το στόμα του. Ξεπλένετε καλά, κόβετε τα πλοκάμια του σε μεγάλα κομμάτια και τα αφήνετε σε τρυπητό σκεύος να στραγγίξουν.

Σε ένα μπολάκι με νερό ξεπικρίζετε τη μελιτζάνα για λίγη ώρα και κατόπιν τη στραγγίζετε καλά.

Σε βαθιά κατσαρόλα σοτάρετε τα πράσα μέχρι να γυαλίσουν και προσθέτετε την μελιτζάνα, το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι και συνεχίζω το σοτάρισμα για 2’ περίπου. Προσθέτετε αρχικά την κουκούλα (επειδή είναι πιο σκληρή) και μετά από 2’ περίπου το υπόλοιπο χταπόδι, την ντομάτα και το νερό.

Τέλος ρίχνετε τον πελτέ, το ξύλο κανέλας, το ζωμό, αλατοπιπερώνετε και χαμηλώνετε την φωτιά. Σιγοβράζετε για 20’ περίπου και κατόπιν προσθέτετε την κανέλα.

Συνεχίζετε το βράσιμο και μετά από 10’ ρίχνετε την μουστάρδα ανακατεύοντας καλά να πάει παντού. Αφήνετε να πάρει μία βράση ακόμα για 8’ περίπου. Αποσύρετε από την φωτιά και σερβίρετε αμέσως.